- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μ. Βρετανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς
Στους 176 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς από τις 15 Ιουνίου.
Από τις 15 Ιουνίου η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, μετρό, αεροπλάνα, πλοία) θα είναι υποχρεωτική για την Αγγλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, κατά την ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα την ίδια οδηγία να ακολουθήσουν και οι διοικήσεις της Σκοτίας και της Ουαλίας.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία των πολιτών καθώς, το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αναμένεται στις 15 Ιουνίου, οπότε προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων μη βασικών αναγκών, και αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει πίεση στις συγκοινωνίες.
Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής και να προτιμούν άλλα μέσα για τις μετακινήσεις τους, εκτός από τις δημόσιες συγκοινωνίες, και ανέφερε ότι θα εκδοθεί κουπόνι των 50 λιρών για επισκευή ποδηλάτων προκειμένου να ενθαρρυνθούν στη χρήση τους.
Η παραβίαση του μέτρου θα συνιστά την απαγόρευση επιβίβασης, αλλά η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική εντός των καταστημάτων.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός θανάτων περιστατικών με κορονοϊό, που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο, είναι 176, και ο συνολικός αριθμός 39.904.
Μία από τις μεγαλύτερες εργατικές ενώσεις, Unite, που εκπροσωπεί σχεδόν 80.000 εργαζόμενους σε λεωφορεία, όπως επίσης οι τρεις βασικές εργατικές ενώσεις σιδηροδρομικών, καλωσόρισαν την ανακοίνωση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον Γκραντ Σαπς.
Στα 132,5 δισεκ. λίρες το κόστος προγραμμάτων στήριξης λόγω πανδημίας
Κατά 7,2% μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί, υπολογίζεται η δαπάνη της κυβέρνησης για τις δράσεις στήριξης λόγω του κορονοϊού, φτάνοντας τα 132,5 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το γραφείο ευθύνης προϋπολογισμού.
Το γραφείο είχε εκτιμήσει στα μέσα Μαϊού ότι το κόστος για τα προγράμματα οικονομικής στήριξης λόγω της πανδημίας θα έφταναν τα 123,2 δισεκατομμύρια για το τρέχον οικονομικό έτος, στο οποίο περιλαμβάνονται οι δαπάνες του προγράμματος για την αποζημίωση των μισθών των υπαλλήλων σε αναγκαστική άδεια και οι επιχορηγήσεις στους αυτοαπασχολούμενους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς
Προειδοποίηση από τη Μόσχα σχετικά με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ
Λεπτομέρειες απομένουν για να «κλειδώσουν» τα deals
Με αφορμή εκδήλωση μόδας στο Μιλάνο
Ακολουθώντας ομοσπονδίες από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Γαλλία και τη Σερβία
Αυξάνονται οι επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης
Η γιαγιά τους τα βρήκε αιμόφυρτα στο σπίτι
Η στιγμή που το αεροσκάφος έχασε 14.000 πόδια και όλα άλλαξαν
Ο αδελφός της πριγκίπισσας προχωρά σε μεγάλες αποκαλύψεις
Από τις 12 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα επιχείρηση καταστολής της κοινότητας
Ο πίνακας χαρακτηρίστηκε «woke»
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο νωρίτερα για «ήρωες»
Στο στόχαστρο του Κρεμλίνου όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η κλιματική αλλαγή και το Ελ Νίνιο φέρνουν πλημμύρες, ανατιμήσεις και κατάθλιψη
H επιλογή του μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα
Οι καταγγελίες κακοποίησης «πάγωσαν» την θανάτωση της Κρίστα Πάικ
Η νομική διαμάχη έχει αποκτήσει ακόμη πιο ασυνήθιστες διαστάσεις
ISIS και πολιτοφυλακές οι δύο αστερίσκοι
«Πιστεύουμε ότι επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος», δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.