- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 36,2 δισ. δολάρια, του Ζάκερμπεργκ κατά 30,1 δισ., του Ίλον Μασκ της Tesla κατά 14,1 δισ. δολάρια, εν μέσω κορωνοϊού.
Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon.com Τζεφ Μπέζος και του Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (IPS).
Μέσα σε διάστημα 11 εβδομάδων, από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν τα μέτρα καραντίνας, η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο ίδιο διάστημα 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας.
«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες», σχολίασε ο Τσακ Κόλινς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης αυτής.
Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 36,2 δισεκ. δολάρια ενώ του Ζάκερμπεργκ κατά 30,1 δισεκ. Ο Ίλον Μασκ της Tesla Inc είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,1 δισεκ. δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 79 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με αυτήν την έκθεση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς
Προειδοποίηση από τη Μόσχα σχετικά με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ
Λεπτομέρειες απομένουν για να «κλειδώσουν» τα deals
Με αφορμή εκδήλωση μόδας στο Μιλάνο
Ακολουθώντας ομοσπονδίες από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Γαλλία και τη Σερβία
Αυξάνονται οι επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης
Η γιαγιά τους τα βρήκε αιμόφυρτα στο σπίτι
Η στιγμή που το αεροσκάφος έχασε 14.000 πόδια και όλα άλλαξαν
Ο αδελφός της πριγκίπισσας προχωρά σε μεγάλες αποκαλύψεις
Από τις 12 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα επιχείρηση καταστολής της κοινότητας
Ο πίνακας χαρακτηρίστηκε «woke»
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο νωρίτερα για «ήρωες»
Στο στόχαστρο του Κρεμλίνου όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η κλιματική αλλαγή και το Ελ Νίνιο φέρνουν πλημμύρες, ανατιμήσεις και κατάθλιψη
H επιλογή του μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα
Οι καταγγελίες κακοποίησης «πάγωσαν» την θανάτωση της Κρίστα Πάικ
Η νομική διαμάχη έχει αποκτήσει ακόμη πιο ασυνήθιστες διαστάσεις
ISIS και πολιτοφυλακές οι δύο αστερίσκοι
«Πιστεύουμε ότι επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος», δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.