- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σπίτι του Χίτλερ μετατρέπεται σε αστυνομικό τμήμα
Για να σταματήσει να προσελκύει νεοναζιστές
Σε αστυνομικό τμήμα θα μετατρέψει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ η Αυστρία, ώστε να διώξουν τους νεοναζί που συνεχίζουν να το επισκέπτονται.
Η Αυστρία παρουσίασε σήμερα τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη μετατροπή του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ σε αστυνομικό τμήμα με την ελπίδα να καταστεί αυτός ο χώρος «ουδέτερος» και να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσελκύει νεοναζιστές.
Έπειτα από δεκαετίες συζητήσεων σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με το εν λόγω κτίριο, η κυβέρνηση της Αυστρίας προχώρησε σε απαλλοτρίωση το 2017 και ανακοίνωσε πέρσι ότι θα το μετατρέψει σε αστυνομικό τμήμα ώστε να «μην θυμίζει ποτέ πια τον Εθνικοσοσιαλισμό».
Το κίτρινο γωνιακό σπίτι στην αυστριακή πόλη Μπράουναου, στα σύνορα με τη Γερμανία, θα αναδιαμορφωθεί και θα αφαιρεθεί μια πλάκα που είναι τοποθετημένη στον τοίχο του για να τιμήσει τα θύματα του φασισμού, η οποία ενδέχεται να μεταφερθεί σε μουσείο.
Το κτίριο θα βαφτεί λευκό, θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2023. Τον σχεδιασμό του νέου κτηρίου έχει αναλάβει η αυστριακή αρχιτεκτονική εταιρεία Marte, η οποία κέρδισε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την αναδιαμόρφωσή του.
«Ένα νέο κεφάλαιο θα ανοίξει για το μέλλον από το μέρος που γεννήθηκε ένας δικτάτορας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer. Στόχος της κυβέρνησης είναι να απο-νοηματοδοτήσει ολόκληρη την εγκατάσταση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη κινητοποιήσει συμμάχους της για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νησί
Γυναίκα που υπήρξε σύντροφος του ατιμασμένου γαλαζοαίματου επιχειρεί να τον «ξεπλύνει»
H κίνηση πλοίων στο Στενό του Ορμούζ είχε μειωθεί πάνω από 80%
Για μικρές χώρες τα παιχνίδια ισχύος, οι εύκολες βεβαιότητες και οι λαϊκίστικες λυκοφιλίες μπορεί κάποια στιγμή να κοστίσουν πολύ ακριβά
«Ο λαός μας σφαγιάζεται βάναυσα» λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Μια ημερομηνία που παραμένει σημείο αναφοράς για τα δικαιώματα και την ισότητα
Την Κύπρο επισκέπτεται ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Kλιμακώνεται η ένταση στον Ινδικό Ωκεανό - Αγωνία για νέα επίθεση
Η ισπανική φρεγάτα θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και τα ελληνικά πολεμικά πλοία
Οδεύει προς τις κάλπες ο Άαρον Σπένσερ, που σκότωσε τον φερόμενο ως κακοποιητή της κόρης του
Οι απολογισμοί νεκρών που έχουν έως τώρα ανακοινωθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι γυναίκες και οι άντρες δοκιμάζονται με διαφορετικούς τρόπους, καθώς αναλαμβάνουν συνήθως διακριτούς ρόλους: οι άντρες στο επίκεντρο, ενώ οι γυναίκες στο περιθώριο των συγκρούσεων.
Η ανάρτηση της συντρόφου του που «ίσως» πρόδωσε την τοποθεσία τους
Η στιγμη των χτυπημάτων βαλλιστικών πυραύλων και οι αποστολές μαχητικών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρώην Δούκισσα του Γιορκ αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα χωρίς βασιλικό τίτλο και μόνιμο σπίτι
Η περιοχή μπαίνει σε νέα εποχή αβεβαιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.