Κοσμος

Νεοϋορκέζα ξεσπά on camera για τα πλιάτσικα & τις λεηλασίες

«Επωφελείστε και βγάζετε λεφτά από τον δικό μας γ@@@νο πόνο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη, λεηλασίες
Μια γυναίκα από το Χάρλεμ ξεσπά για τις λεηλασίες © Facebook

Βίντεο καταγράφει την οργή μιας γυναίκας από το Χάρλεμ για τις λεηλασίες, τις φθορές και τις φωτιές στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης με αφορμή τον θάνατο του Φλόιντ.

Η Νέα Υόρκη τις τελευταίες ημέρες βλέπει κάποιους να σπάζουν βιτρίνες, να επιτίθενται σε καταστήματα, να λεηλατούν, να κλέβουν και να βάζουν φωτιές σε γειτονιές της μεγαλούπολης εκμεταλλευόμενοι το κύμα διαμαρτυρίας για τις ανισότητες στην αμερικανική κοινωνία που πυροδοτήθηκε από τον βίαιο θάνατο ενός άοπλου μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στις 25 Μαΐου. Η Ντεζιρέ Μπαρνς, κάτοικος της Νέας Υόρκης, ξεσπά on camera και απευθυνόμενοι στους ταραξίες καταγγέλλει ότι αποκομίζουν κέρδη και οφέλη καταστρέφοντας τις περιουσίες και τις γειτονιές των υποβαθμισμένων περιοχών της Νέας Υόρκης.

«Πάτε να δουλέψτε», τους λέει και «σταματήστε να βγάζετε λεφτά από τον δικό μας γ@@@νο πόνο». Η Ντεζιρέ γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη στη συνέχεια: «Εάν νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρεστε, σκεφτείτε λίγο τι σημαίνει και πώς είναι να είσαι μια μαύρη γυναίκα που ζει σε αυτή τη γειτονιά, που ζει σε κρατικές εστίες, που πρέπει να περπατήσει μέχρι τη δουλειά γιατί σπάσατε τις στάσεις των λεωφορείων, που πρέπει κάθε μέρα να πηγαίνει για δουλειά στο νοσοκομείο, που κάνει τα πάντα για να υπηρετεί αυτήν την κοινότητα». Η Νεοϋορκέζα καλεί τους ταραξίες να γίνουν υπεύθυνοι, να αποκτήσουν ένα σχέδιο στον τρόπο που διαδηλώνουν. Και τους ρωτά: «Βλέπετε κάποια μεγάλη εταιρεία εδώ σε αυτήν τη γειτονιά; Έρχεστε και σπάτε και καίτε το Χάρλεμ;». Η Ντεζιρέ κλείνει καλώντας τους ταραξίες να αφήσουν τη βία και να βρουν τη λύση στην κάλπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε χρονιά εκλογών. Θα κληθούν να επιλέξουν τόσο τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών, αλλά και τον επόμενο πρόεδρό τους. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ