- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κομισιόν στηρίζει το Twitter στον «πόλεμο» με τον Τραμπ
«Οι πολιτικοί να απαντούν στην κριτική με επιχειρήματα κι όχι με απειλές»
Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, ξεκαθάρισε ότι στη διαμάχη Τραμππ-Twitter η ΕΕ είναι με το Twitter.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει θέση υπέρ του Twitter στη διαμάχη που έχει ξεκινήσει μεταξύ του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο «πόλεμος» ξεκίνησε μετά την ειδική σήμανση που μπήκε σε «παραπλανητική», «αμφιλεγόμενη» ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ που σύμφωνα με το Twitter «εξωραΐζει» τη βία και αντιβαίνει της πολιτικής του μέσου.
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα δήλωσε ότι οι πολιτικοί πρέπει να απαντούν «στην κριτική με επιχειρήματα, όχι με απειλές και επιθέσεις».
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατήγγειλε με δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει». O Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα το οποίο σκοπεύει να αναθεωρήσει τον νόμο που προστατεύει το Twitter, το Facebook, το Google και άλλα κοινωνικά δίκτυα από την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο των αναρτήσεων των χρηστών τους.
«Στηρίζω το Twitter στις προσπάθειες του να εφαρμόσει μια πολιτική διαφάνειας. Το ζήτημα που έχει ανακύψει δεν αφορά λογοκρισία αλλά το αν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες θα έχουν αρνητικές συνέπειες για το δημόσιο καλό», δήλωσε η Γιουρόβα στην ιστοσελίδα Politico.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου - Ο ποταμός Πάδος στερεύει λόγω ξηρασίας
Ο Γκρίνσπαν έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον
Το χάος της μετά-Brexit εποχής δεν έχει τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα
O εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αριστερού αντιπάλου του
Ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ τον υποστηρίζει
Το «ευχαριστώ» της προέδρου της Κομισιόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.