- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Δανία και Νορβηγία δεν δέχονται τον τουρισμό της Σουηδίας
«Κόκκινη» κάρτα και αποβολή λόγω κορωνοϊού
Δανία και Νορβηγία λένε «όχι» στον τουρισμό της Σουηδίας, το «μαύρο πρόβατο» στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
Δανία και Νορβηγία ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν τα μεταξύ τους σύνορα και ότι θα επιτρέψουν τα μεταξύ τους ταξίδια από τις 15 Ιουνίου μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο στη συμφωνία δεν υπάρχει καμία αναφορά για επαναφορά των μετακινήσεων από και προς τη Σουηδία, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από τον κορωνοϊό.
Η Σουηδία δεν προχώρησε σε lockdown σε αντίθεση με τους σκανδιναβούς γείτονές της και ο απολογισμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 είναι άνω των 4.000 – ο υψηλότερος στη σκανδιναβική χερσόνησο.
Η Δανία ανοίγει επίσης τα σύνορά της και τον τουρισμό της με τη Γερμανία και την Ισλανδία, αλλά με κάποιους περιορισμούς. Για παράδειγμα οι τουρίστες - επισκέπτες από Γερμανία και Ισλανδία δεν θα μπορούν να διανυκτερεύσουν στην Κοπεγχάγη. Οι Δανοί θα μπορούν να μεταβούν σε Γερμανία και Ισλανδία χωρίς να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.
Η Σουηδία έχει υιοθετήσει πολύ ήπια προσέγγιση στην αντιμετώπιση του ιού, αφήνοντας τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια ανοιχτά και επιτρέποντας την εθελοντική λήψη μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.
Η Νορβηγία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα επιτρέψει τα επαγγελματικά ταξίδια από τις σκανδιναβικές χώρες από την 1η Ιουνίου. Η Δανία έχει ήδη χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τα ζευγάρια που μένουν σε διαφορετικές χώρες, για συγγενείς Δανών πολιτών και για όσους έχουν εξοχικά στη Δανία.
Εκτός μένει η Σουηδία, με τη Δανή πρωθυπουργό Μέττε Φρεντέρικσεν να δηλώνει ότι η γειτονική χώρα «ανήκει σε διαφορετική κατηγορία» όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού. «Προσβλέπουμε σε ένα καλοκαίρι όπου θα μπορούμε να καλωσορίσουμε και πάλι κάποιους φιλοξενούμενους και τουρίστες» σημείωσε η Φρεντερίκσεν στην Κοπεγχάγη.
Η Σουηδία διατηρεί τη σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια σε όλες τις χώρες ως τις 15 Ιουλίου. Εντός της χώρας, υπάρχει σύσταση για ταξίδια που δεν υπερβαίνουν τις δύο ώρες.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για το ντίζελ δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕ
Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων της ΕΕ θέτει στο στόχαστρο την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
Τα βίντεο με κύματα να σφυροκοπούν και να διαλύουν κατοικίες
Το χρηματικό έπαθλο που θα λάβουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.