Κοσμος

Επιζών της συντριβής στο Πακιστάν θυμάται: «Άκουγα μόνο κραυγές»

Ο ένας από τους δύο επιβάτες που βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο Καράτσι περιγράφει τις δραματικές στιγμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν: Ο 24χρονος μηχανικός Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια και θυμάται τις δραματικές στιγμές που βίωσε
Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν: Ο 24χρονος μηχανικός Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια και θυμάται τις δραματικές στιγμές που βίωσε/© YouTube/Ruptly

«Το μόνο που έβλεπα ήταν φωτιά. Το μόνο που άκουγα ήταν κραυγές»: Τι δηλώνει ο 24χρονος που βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια αεροσκάφους στο Πακιστάν.

Ο Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ είναι ο ένας από τους δύο επιζήσαντες του επιβατικού αεροπλάνου που συνετρίβη σε κατοικίες στο Καράτσι του Πακιστάν.

Ήταν ο ένας από τους συνολικά 99 επιβάτες (91 ταξιδιώτες, 8 μέλη πληρώματος) της μοιραίας πτήσης 8303. Μαζί με τον πρόεδρο της Punjab Bank Ζαφάρ Μασούντ ήταν οι μοναδικοί που επέζησαν της αεροπορικής τραγωδίας στο Πακιστάν.

Σε νέες του δηλώσεις από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ο 24χρονος μηχανικός θυμάται τις δραματικές στιγμές που βίωσε, όταν το Airbus των Πακιστανικών Αερογραμμών έγινε «κομμάτια» πάνω σε σπίτια πυκνοκατοικημένης συνοικίας της πόλης. «Ήμασταν κοντά στο αεροδρόμιο, όταν ο πιλότος ανακοίνωσε: "Είμαστε έτοιμοι για την προσγείωση, δέστε τις ζώνες ασφαλείας σας". Κατά την προσγείωση το αεροσκάφος "τραντάχτηκε" 3 φορές, στη συνέχεια μπήκε στον διάδρομο όπου και παρέμεινε για λίγο. Μετά, δεν ξέρω τι συνέβη, ο πιλότος "σήκωσε" ξανά το αεροσκάφος. Πετούσαμε για 10 - 15 λεπτά. Ανακοίνωσε ξανά ότι το αεροπλάνο είναι έτοιμο να προσγειωθεί. Κοίταξα από το παράθυρο και μου φάνηκε ότι πετούσαμε πάνω από κατοικίες. Ξαφνικά συνετρίβη» περιγράφει.

Ο Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ δεν μπορεί να ξεχάσει τη μυρωδιά των καυσίμων και τις κραυγές απόγνωσης των επιβατών.

«Το μόνο που έβλεπα ήταν φωτιά. Δεν μπορούσα να δω κανέναν. Το μόνο που άκουγα ήταν κραυγές. Αφαίρεσα τη ζώνη ασφαλείας και είδα ένα φως. Πήγα κατευθείαν επάνω του. Χρειάστηκε να πηδήξω από ύψος 3 μέτρων.

Η αεροπορική τραγωδία συνέβη την περασμένη Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, παραμονές του μουσουλμανικού φεστιβάλ Ιντ αλ-Φιτρ. Ο Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ ταξίδευε για να το περάσει μαζί με συγγενείς του. Το αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν σημειώθηκε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το «πράσινο» φως από την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν εκ νέου οι πτήσεις που είχαν σταματήσει λόγω κορωνοϊού.

Pakistan: "All I could see was fire" - Karachi plane crash survivor describes miraculous escape

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ