- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία - Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι θάνατοι
55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο
Στα 144.749 συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Τουρκία από την αρχή της επιδημίας
Το φράγμα των 4.000 θανάτων που προκλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασε επισήμως η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Υγείας .
Σύμφωνα με το υπουργείο, 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, φθάνοντας σε 4.007 τον συνολικό αριθμό θανάτων λόγω της Covid-19 στην χώρα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 1.635 νέες περιπτώσεις μόλυνσης, αυξάνοντας τον συνολικό επίσημο αριθμό αυτών σε 144.749 από την έναρξη της πανδημίας.
Αφού έφτασε στο αποκορύφωμά στα μέσα Απριλίου με περισσότερα από 5.000 ημερήσια κρούσματα, η χώρα κατέγραψε μια σχετική επιβράδυνση στον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες ημέρες.
Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παραμένει κάτω από 100 από τις 26 Απριλίου.
Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε στις 6 Μαΐου ότι η επιδημία τέθηκε «υπό έλεγχο» στην Τουρκία, αλλά σημείωσε πως πρέπει οι πολίτες να συνηθίσουν «να ελέγχουν την κοινωνική τους ζωή» με τήρηση μέτρων για την αποφυγή ενός νέου ξεσπάσματος.
Για την καταπολέμηση της πανδημίας, η κυβέρνηση ενέτεινε τα μέτρα όπως το κλείσιμο σχολείων, την απαγόρευση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και τη θέσπιση κατά περίσταση περιορισμών τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Οι κάτοικοι των 30 πιο πυκνοκατοικημένων επαρχιών της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τέσσερις ημέρες με έναρξη το Σάββατο.
Σε υποχρεωτική καραντίνα από τις 21 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου, αντίστοιχα, τα άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 20 ετών, επιτράπηκε από τις 10 Μαΐου να βγαίνουν από τα σπίτια τους μία φορά την εβδομάδα για τέσσερις ώρες, ως μέρος της μείωσης των περιορισμών.
Εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα μετά από αυστηρούς υγειονομικούς κανονισμούς.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.