Κοσμος

Ντονμέζ: Ξεκινάμε έρευνες στις περιοχές του μνημονίου με τη Λιβύη

Αιχμές για «παίκτες» στην ανατολική Μεσόγειο από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φατίχ και Γιαβούζ
Φατίχ και Γιαβούζ / © https://twitter.com/tcsavunma

Έρευνες στις περιοχές του μνημονίου με την Λιβύη αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η Τουρκία σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ.

Η Άγκυρα αναμένεται σύντομα να ξεκινήσεις σεισμικές έρευνες στις περιοχές ευθύνης που έχε συμφωνήσει με την Λιβύη σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ στο πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu. «Όπως γνωρίζετε έχουμε υπογράψει Μνημόνιο με τη Λιβύη. Η διαδικασία ξεκίνησε. Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων  έχει αναρτήσει για 3 μήνες ( την περιοχή)  και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή τα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Ο κ. Ντονμέζ σχολίασε επίσης πως «στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίχτες προσπαθούσαν αν μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα όσοι ήθελαν αυτό τώρα αυτοί έμειναν εκτός παιχνιδιού. Μάλλον επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή». 

Ο Φατίχ Ντονμέζ ξεκαθάρισε πως τα σχέδια της Τουρκίας δεν αλλάζουν και πως θα συνεχίσει τις έρευνες της και στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο. «Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατολική Μεσόγειο. Θα προχωρήσουμε όσο είναι εφικτό κανονικά το σχέδιο μας. Και στην Ανατολική Μεσόγειο,  αλλά και από τον Ιούλιο στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά με το γεωτρύπανο μας ‘’Πορθητής’’ σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας γεώτρηση».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ