- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
100 Μεξικανοί πέθαναν από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ
Kαθώς τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν μειώσει δραστικά την παραγωγή μπύρας
Οι αρχές στο Μεξικό έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό προμηθευτών, το νοθευμένο αλκοόλ των οποίων οδήγησε στο θάνατο 100 άτομα
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι στο Μεξικό πέθαναν από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της μεξικανικής καθημερινής εφημερίδας Reforma, καθώς τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν μειώσει δραστικά την παραγωγή μπύρας.
Το δυνητικά θανατηφόρο παράνομο αλκοόλ περιέχει επικίνδυνες ουσίες όπως μεθανόλη σε ορισμένες περιπτώσεις και διακινείται καθώς οι ζυθοποιίες όπως η Heineken και η Grupo Modelo έχουν αναστείλει την παραγωγή σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες για διακοπή των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων.
Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό προμηθευτών και προέτρεψαν τους πολίτες να μην καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά άγνωστης προέλευσης.
Οι θάνατοι, που αναφέρθηκαν από τις Πολιτείες όπως η Χαλίσκο, Γιουκατάν, Πουέμπλα και Μορέλος από τις αρχές του μήνα, φάνηκαν να αυξάνονται μετά την Γιορτή της Μητέρας στο Μεξικό την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους και μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 20 σήμερα στο δήμο Τσινονκουάουτλα στην κεντρική Πολιτεία της Πουέμπλα, μια ημέρα μετά την κήρυξη υγειονομικής έκτακτης ανάγκης μετά από 17 θανάτους από κατανάλωση νοθευμένων ποτών. Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι κατέσχεσε 200 λίτρα τοπικής αλκοόλης γνωστή ως «ρεφίνο» και διεξάγει μελέτες για να προσδιορίσει το περιεχόμενό της.
Στη Γιουκατάν, όπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν κύμα θανάτων από την κατανάλωση νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών, η κυβέρνηση της Πολιτείας τον Απρίλιο περιόρισε τις πωλήσεις αλκοόλ για να αποτρέψει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή υγείας COFEPRIS ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι διερευνά την πώληση νοθευμένου αλκοόλ.
Στα αποτελέσματα κερδών τον περασμένο μήνα, η μεξικανική κοινοπραξία Femsa, που κατέχει τη δημοφιλή αλυσίδα καταστημάτων Oxxo, ανέφερε ότι είχε αποθέματα μπύρας για διάστημα περίπου 10 ημερών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.