- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΠΟΥ για Αφρική: Ο ιός θα μπορούσε να σκοτώσει 190.000 ανθρώπους
Η μελέτη καλύπτει μόνο τις 47 χώρες που μετέχουν στον ΠΟΥ και όχι όλη την ήπειρο
Η πρόβλεψη για τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊο στην Αφρική περιέχεται στη νέα μελέτη του ΠΟΥ που βασίζεται στην υπόθεση ότι δεν θα ληφθούν μέτρα περιορισμού.
Ο νέος κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει από 83.000 έως και 190.000 ανθρώπους στην Αφρική κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας και να μολύνει από 29 έως 44 εκατομμύρια εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η πρόβλεψη αυτή περιέχεται στη νέα μελέτη του ΠΟΥ για την Αφρική που βασίζεται στην υπόθεση ότι δεν θα ληφθούν μέτρα περιορισμού –κάτι που ευτυχώς δεν συμβαίνει– εξήγησε ο επικεφαλής του Οργανισμού για τη μαύρη ήπειρο, ο Ματσιντίσο Μοέτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι περισσότερες αφρικανικές χώρες έχουν λάβει μέτρα απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις και τα ταξίδια.
Ο ιός έπληξε την Αφρική αργότερα από τις άλλες ηπείρους και ο ρυθμός μετάδοσής του είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια παρατεταμένη, πολυετή επιδημία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
«Η Covid-19 θα μπορούσε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας τα επόμενα χρόνια αν οι κυβερνήσεις δεν υιοθετήσουν μια ενεργή προσέγγιση του θέματος. Πρέπει να κάνουμε διαγνωστικά τεστ, να ιχνηλατούμε, να απομονώνουμε και να θεραπεύουμε», τόνισε.
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι μικρές χώρες, αλλά επίσης η Αλγερία, η Νότια Αφρική και το Καμερούν μπορεί να πληγούν περισσότερο.
Ο κορωνοϊός στην Αφρική
Η μελέτη αυτή καλύπτει μόνο τις 47 χώρες που μετέχουν στον ΠΟΥ και όχι όλη την ήπειρο. Εξαιρούνται το Τζιμπουτί, η Σομαλία, το Σουδάν, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Τυνησία και το Μαρόκο.
Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης σε αυτές τις 47 χώρες είχαν καταγραφεί 35.097 κρούσματα και 1.231 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters που βασίζεται σε στοιχεία των κυβερνήσεων και του ΠΟΥ.
Με βάση το χειρότερο σενάριο (της μη λήψης μέτρων) 3,6-5,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική θα χρειαζόταν να νοσηλευτούν και από αυτούς οι 52.000-107.000 θα έπρεπε να διασωληνωθούν. Στην Αφρική αντιστοιχεί κάτω από μία κλίνη σε ΜΕΘ για κάθε 100.000 κατοίκους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η «Μπίμπι» έδινε εδώ και χρόνια μάχη με μία σοβαρή μορφή καρκίνου
Πλειοψηφία κρατών-μελών ενέκρινε τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, με την υπογραφή να έρχεται στην Ασουνσιόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.