Κοσμος

Φορτηγά-ψυγεία μετατρέπονται σε νεκροτομεία στο Μπρούκλιν

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μετρά τα περισσότερα θύματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα νεκροτομεία της Νέας Υόρκης αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της Πολιτείες και θύματα του κορωνοϊού τοποθετούνται σε φορτηγά-ψυγεία.

Πρωτόγνωρες οι εικόνες που έρχονται από το Μπρούκλιν των ΗΠΑ με φορτηγά-ψυγεία τα οποία μετατρέπονται σε προσωρινά νεκροτομεία για τα θύματα του νέου κορωνοϊού.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και στο Νιου Τζέρσεϊ, τα νεκροταφεία έχουν αρχίσει να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες για ταφή των θυμάτων από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η Πολιτεία να βάζει τις σορούς στα φορτηγά-ψυγεία.

Πρόσφατα είχε γίνει γνωστό πως η Νέα Υόρκη εξαιτίας των προβλημάτων με τον χώρο ταφής, μετέφερε τα πτώματα σε νησί όπου συνήθως ενταφιάζονται άνθρωποι που δεν είχαν συγγενείς ή κάποιον άνθρωπο που να τους γνώριζε.

Σε φορτηγά-ψυγεία οι νεκροί του κορωνοϊού © EPA/Peter Foley

Οι εικόνες που ανέβασε στο διαδίκτυο το Bloomberg, θυμίζουν τις εικόνες με το στρατιωτικό κομβόι στη Λομβαρδία της Ιταλίας που μετέφερε τα θύματα του κορωνοϊού σε άλλες περιοχές, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η ελληνικής καταγωγής Ντίνα Μανιώτη, επικεφαλής του προσωπικού του γραφείου του ιατρικού εργαστηρίου της πόλης, δήλωσε ότι τα φορτηγά που βρίσκονται στην 39η οδό στο λιμάνι, θα παραμείνουν εκεί με τις οικογένειες των θυμάτων να πρέπει να πηγαίνουν στο σημείο για την αναγνώριση και στη συνέχεια την μεταφορά τους για την κηδεία τους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ