- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με τα κρούσματα να έχουν πέσει στο μηδέν, η Νότια Κορέα αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τα σχολεία της.
Ανοικτά θα είναι και πάλι από τις 13 Μαΐου τα σχολεία στη Νότια Κορέα όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από τη συνεχή μείωση των κρουσμάτων του ιού στα μηδέν.
Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν επαγρύπνηση για την επάνοδο των περίπου 5,5 εκατομμυρίων μαθητών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου στις τάξεις και για τον λόγο αυτόν διεξάγουν ασκήσεις και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της υγειονομικής κρίσης.
Τα εκτεταμένα τεστ και οι εφαρμογές για την ιχνηλάτηση επαφών είναι δύο από τα μέτρα τα οποία έχουν επιτρέψει στη χώρα να περιορίσει την εξάπλωση του ιού χωρίς τα καθολικά lockdowns που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες.
Αλλά η έναρξη του εαρινού σχολικού τριμήνου αναβλήθηκε τέσσερις φορές μετά τον Μάρτιο στη διάρκεια της εκστρατείας για κοινωνική αποστασιοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας τα σχολεία υποχρεώθηκαν να πραγματοποιούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.
«Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των σχολείων ενώ διαχειριζόμαστε τους καθημερινούς κινδύνους που απορρέουν από τον πανδημία. Αν ένας μαθητής αποδειχτεί ότι έχει μολυνθεί από τον ιό οι υγειονομικές αρχές θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το σχολείο θα επιστρέψει στην τηλεκπαίδευση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γιού Εούν-χάι κατά την ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Από τις 13 Μαϊου επιτρέπεται η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια με τις εισαγωγικές εξετάσεις να έχουν μεταφερθεί δύο εβδομάδες αργότερα από το προκαθορισμένο, στις 3 Δεκεμβρίου.
Οι μικρότεροι μαθητές θα επιστρέψουν σταδιακά στα σχολεία τους από τις 20 Μαϊου ως την 1η Ιουνίου, σημείωσε ο υπουργός.
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι και καθηγητές θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες, εκτός από τις ώρες των γευμάτων, να καθαρίζουν τα θρανία και τις έδρες και να διατηρούν απόσταση όταν κινούνται στους χώρους του σχολείου.
Τα σχολεία θα υποχρεούνται από την πλευρά τους να πραγματοποιούν τακτικά απολυμάνσεις και να ελέγχουν την θερμοκρασία όλων των παρευρισκόμενων στους χώρους, αλλά και να απομακρύνουν τα θρανία μεταξύ τους.
Η ανακοίνωση γίνεται μια ημέρα μετά την χαλάρωση από την κυβέρνηση του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης, η οποία θα ισχύει από τις 6 Μαϊου και θα επιτρέψει σε δημόσιους χώρους, όπως τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες, να ανοίξουν σταδιακά.
Δημοσκοπήσεις που διενέργησε το υπουργείο Παιδείας έδειξαν ότι η πλειονότητα των γονέων και των δασκάλων και καθηγητών τάσσονται υπέρ της σταδιακής επανόδου στα σχολεία.
Έπειτα από μια έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Νότια Κορέα πέτυχε να μειώσει τον ημερήσιο αριθμό τους σε περίπου δέκα ή και λιγότερα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό.
Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών της Κορέας ανέφεραν σήμερα οκτώ νέα κρούσματα --όλοι ήταν ταξιδιώτες από το εξωτερικό--ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 10.801 με τον αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 252.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του τραγουδιστή μετά τη δολοφονία της 14χρονης και τις προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του
Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.