Κοσμος

Λύγισε η Κένυα με τη χήρα που μαγείρευε πέτρες στα παιδιά της

Για να τα κάνει να πιστέψουν ότι ετοίμαζε φαγητό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κένυα, Κορωνοϊός
Η ιστορία της Peninah Bahati Kitsao συγκίνησε την Κένυα © CAROLINE MWAWASI/TUKO

Χήρα μητέρα στην Κένυα έχει μείνει χωρίς δουλειά λόγω του κορωνοϊού και μαγειρεύει πέτρες για να πιστέψουν τα οκτώ παιδιά της ότι ετοιμάζει φαγητό.

Οι Κενυάτες συγκινήθηκαν με την ιστορία μιας χήρας μητέρας οκτώ παιδιών και σπεύδουν να τη βοηθήσουν. Η γυναίκα εμφανίστηκε σε βίντεο να μαγειρεύει πέτρες για τα οκτώ παιδιά της με την ελπίδα να τα κάνει να πιστέψουν πως ετοίμαζε φαγητό.

Δημοσίευμα στο BBC αναφέρει ότι η Peninah Bahati Kitsao, η οποία ζει στη Μομπάσα, προσποιήθηκε ότι μαγειρεύει κάτι ελπίζοντας στο μεσοδιάστημα τα παιδιά της να κουραστούν και να αποκοιμηθούν. Η Kitsao έβγαζε τα προς το ζην πλένοντας ρούχα άλλων. Ωστόσο, η νέα κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει στερήσει από την Κενυάτισσα τη δυνατότητα στην εργασία. Η καραντίνα έχει περιορίσει τις επαφές και συναλλαγές με τους συμπολίτες της. Η Prisca Momanyi, βλέποντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της γειτόνισσάς της, ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης.

Το κανάλι NTV της Κένυας πήρε συνέντευξη από τη χήρα μητέρα οκτώ παιδιών και ο κόσμος συγκινήθηκε και άρχισε να προσφέρει χρήματα. Η Kitsao έλαβε χρήματα μέσω κινητού τηλεφώνου και μέσω τραπεζικού λογαριασμού που της άνοιξαν καθώς η μητέρα των οκτώ δεν ξέρει να διαβάζει και να γράφει.Η Kitsao έχασε τον σύζυγό της πέρυσι. Σκοτώθηκε από μία συμμορία. Ζει σε ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων χωρίς τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα, χαρακτήρισε τη γενναιοδωρία ως «θαύμα». «Δεν πίστευα ότι οι Κενυάτες μπορούν να είναι τόσο στοργικοί αφού έλαβα τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα που με ρωτούσαν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν», είπε η χήρα μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tuko.

Η  γυναίκα εξήγησε ότι δεν κατάφερε να «εξαπατήσει» τα παιδιά της. «Άρχισαν να μου λένε ότι ήξεραν ότι τους έλεγα ψέματα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί δεν είχε τίποτα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ