- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ο Ερντογάν δίνει στον Τραμπ υγειονομικό υλικό με ανταλλάγματα
Η επιστολή του Τούρκου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ με παράδοση ιατρικού υλικού. Ποια ανταλλάγματα ζητάει.
Επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με βοήθεια ιατρικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που στάλθηκε χθες με τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ.
Στην επιστολή του ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει «γνωρίζετε καλά ότι αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνεργασία μας ενάντια στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας και ο κόσμος που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19. Ελπίζω ότι θα νικήσουμε το Covid-19 μέσω των κοινών μας προσπαθειών και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε προς το μέλλον στον τομέα της δημόσιας υγείας με πολύ πιο δυνατό τρόπο με τα μαθήματα που πήραμε και τις νέες δυνατότητες που αναπτύσσουμε ενώ καταπολεμούμε αυτή την παγκόσμια κρίση».
Ο Τούρκος πρόεδρος, εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο αμερικανικός λαός θα επιδείξει την απαραίτητη ανθεκτικότητα για να αφήσει αυτήν την κρίση πίσω το συντομότερο δυνατό» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ δήλωσε: «Η συνεχής συνεργασία μας στη μετα-πανδημική φάση και ο στενός συντονισμός και η εταιρική σχέση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των κανονισμών που απαιτούνται για το παγκόσμιο σύστημα θα είναι ουσιαστικής σημασίας, ιδίως για την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας. Ανυπομονώ να ανταλλάξω ιδέες και προτάσεις σχετικά με αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό».
Τέλος, στην επιστολή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο: «Η θετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία μας, η οποία έχει ενισχυθεί και διαφοροποιηθεί ως απάντηση στην πανδημία, θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε τις τουρκο-αμερικάνικες διμερείς σχέσεις και να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τις δυνατότητες των χωρών μας, ιδίως τον εμπορικό μας στόχο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στη Συρία και τη Λιβύη, έδειξαν για άλλη μια φορά τη σημασία της προάσπισης της συμμαχίας και συνεργασίας Τουρκίας-ΗΠΑ, με πλήρη δύναμη. Ελπίζω ότι στην προσεχή περίοδο, με το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουμε επιδείξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Κογκρέσου και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ θα κατανοήσουν καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεων μας και θα ενεργήσουν με τρόπο που ο κοινός μας αγώνας ενάντια στα κοινά μας προβλήματα απαιτεί».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο επιβραβεύοντας μια πολιτική στάση;
Η κυβέρνηση Τραμπ ισχυρίζεται ότι το ΔΠΔ διοικείται από αυτούς που αποκαλεί παγκοσμιοποιητές
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Ο άνδρας εισήλθε στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι τίγρεις
Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.