Κοσμος

Γιατρός κατέγραψε τη «μάχη» του 4χρονου γιου της με τον κορωνοϊό

«Ως μαμά, ήταν βασανιστήριο να τον βλέπω να μάχεται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Portugal | The Carnation Revolution |1974

Γιατρός και μητέρα κατέγραψε τη μάχη του παιδιού με τον κορωνοϊό και κάνει λόγο για ένα «βασανιστήριο».

Η δρ. Άννα Ζίμερμαν, από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, βίωσε τον εφιάλτη του νέου κορωνοϊού με τον 4χρονο γιο της. Τον είδε να δίνει μάχη για να αναπνεύσει και απαθανάτισε την κάθε στιγμή. Ως νεογνολόγος, η Ζίμερμαν έχει πολλές γνώσεις για τη φροντίδα των άρρωστων παιδιών. Έτσι όταν παρατήρησε κάποια ύποπτα συμπτώματα στον γιο της άρχισε να τα καταγράφει, όπως αναφέρει η New York Post σε δημοσίευμά της.

Η Αμερικανίδα μοιράστηκε την εμπειρία της στο blog Mighty Littles, ενώ ένα βίντεο που τράβηξε η ίδια στις 2 Απριλίου, ενώ η ασθένεια στον γιο της έφτανε στην κορύφωσή της, δείχνει την τρομακτική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο μικρός. «Προσπαθούσε τόσο σκληρά για να αναπνεύσει –χρησιμοποιώντας όλους τους μύες στο στήθος, την κοιλιά και τον λαιμό του για να τον βοηθήσουν να πάρει ανάσα», γράφει η γιατρός προσθέτοντας ότι «ως μαμά, ήταν βασανιστήριο να τον βλέπω να μάχεται».

Η 44χρονη Ζίμερμαν ισχυρίζεται ότι τα παιδιά της «δεν βγήκαν ούτε μία φορά από το σπίτι» από τότε που έκλεισαν τα σχολεία στο Ντένβερ στις 12 Μαρτίου. Οι μόνοι που βγήκαν από το σπίτι (από μία φορά ο καθένας) ήταν η ίδια και ο σύζυγός της, Κρις, για να αγοράσουν τρόφιμα και αναγκαία είδη. «Τα κάναμε όλα σωστά». Οι δύο γονείς είχαν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα πριν καν οι τοπικές αρχές κάνουν συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση, σταματώντας τα τρία τους παιδιά από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες επειδή πίστεψαν ότι «αυτός ο ιός είναι επικίνδυνος» προτού αρχίσουν να τον παίρνουν σοβαρά συμπατριώτες τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ