- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιλάνο - Κορωνοϊός: Άρχισε η ταφή των σορών που δεν αναζητήθηκαν
«Δεν πρόκειται για μαζικό τάφο» εξήγησε η αντιδήμαρχος της πόλης
Ξεκίνησε στο Μιλάνο η ταφή των θυμάτων του κορωνοϊού που δεν αναζητήθηκαν από τους οικείους τους.
Ξεκίνησε σήμερα, 23 Απριλίου στο Μιλάνο, η ταφή δεκάδων θυμάτων του κορωνοϊού, τις σορούς των οποίων δεν αναζήτησαν οι οικείοι τους. Πυκνές σειρές μικρών λευκών σταυρών παρατάσσονται μπροστά από λάκκους που έσκαψαν εκσκαφείς για τις ταφές, ενώ η περιοχή της Λομβαρδίας έχει καταγράψει περίπου 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή περισσότερους από τους μισούς θανάτους στη χώρα.
«Δεν πρόκειται για μαζικό τάφο, είναι ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος σε αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν δυστυχώς χωρίς να έχουν τους συγγενείς τους κοντά τους», εξήγησε η αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, Ρομπέρτα Κόκο, κατά τη διάρκεια της ταφής των πρώτων 61 σορών στο νεκροταφείο του Μουζόκο, το μεγαλύτερο του Μιλάνου.
«Εδώ έχουμε 61 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της φρικτής περιόδου, καθένας από αυτούς έχει ένα όνομα και έναν σταυρό προκειμένου να αναγνωρίζεται», διευκρίνισε η αντιδήμαρχος. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν οικογένεια, σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συγκεκριμένης περιόδου, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό τους, δεν λάβαμε καμία ένδειξη για το τι έπρεπε να κάνουμε με τον καθένα χωριστά».
Αντιμέτωπο με την αύξηση των θανάτων και τον κίνδυνο κορεσμού των νεκροτομείων, το Μιλάνο αποφάσισε πράγματι να μειώσει από τριάντα σε πέντε ημέρες την περίοδο κατά την οποία οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να πάρουν τη σορό του δικού τους ανθρώπου.
Οι οικογένειες που δεν μπόρεσαν να πάρουν τον νεκρό τους λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων ή λόγω της δικής τους κατάστασης της υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να τον πάρουν έπειτα από δύο χρόνια «για υγειονομικούς λόγους», δήλωσε η Ρομπέρτα Κόκο.
Στον χώρο που αφιερώνεται στις σορούς που δεν αναζητήθηκαν μπορούν τα ταφούν έως 600 νεκροί, αλλά οι αρχές του Μιλάνου ελπίζουν να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους τάφους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Η Ρίτα Φλόρες αποκάλυψε πως επί τρία χρόνια παρέδιδε στη FSB πληροφορίες για καλλιτέχνες και πολιτικούς ακτιβιστές
Το σχόλιο και το... ξεσκόνισμα των ομοιωμάτων τους
Η πρωθυπουργός της Δανίας ήξερε τι να απαντήσει όταν για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η εξωτερική της εμφάνιση
Κύματα ζέστης κόστισαν χιλιάδες ζωές σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία
Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.