Κοσμος

Γιατρός στο Πόρτλαντ χορεύει και γίνεται viral (video)

Υπέρ του τάχθηκε και ο κυβερνήτης της πολιτείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας γιατρός σε νοσοκομείο στο Πόρτλαντ χορεύει και συνδυάζει τη μάχη με τον κορωνοϊό και την ψυχολογική βοήθεια στον κόσμο.

Η Τζάνετ Τζάκσον ανέβασε ένα βίντεο στη δημοφιλή πλατφμόρμα «Τικ Τοκ» με γιατρούς από το Oregon Health & Science University Hospital στο Πόρτλαντ να χορεύουν θέλοντας να τονώσουν ψυχολογικά το ηθικό εκείνων που μάχονται ενάντια στον κορωνοϊό. Στο συγκεκριμένο βίντεο την παράσταση έκλεψε ο γιατρός Τζέισον Κάμπελ και πολύ γρήγορα έγινε viral. 

Ο Αμερικανός παθολόγος του νοσοκομείου στο Πόρτλαντ ανέφερε πως «ειδικά αυτή την εποχή που στα νοσοκομεία βλέπουμε μόνο σοβαρά κρούσματα και άσχημα πράγματα, ο χορός είναι ένας τρόπος για να παραμείνουν ανθρώπινοι οι γιατροί και να γελάνε, ακόμα και αν είναι μόλις για πέντε λεπτά μέσα σε 12 ώρες δουλειάς». Παράλληλα, τόνισε πως αρχικά ανέβαζε τα βίντεο για να ενθαρρύνει τους έφηβους και ειδικά του αφροαμερικάνους να πιστεύουν στα όνειρά τους, αλλά στην συνέχεια είδε πως έχουν θετικό αντίκτυπο σε πάρα πολύ κόσμο.

Υπέρ της κίνησης του γιατρού, τάχθηκε και ο ο κυβερνήτης της πολιτείας του Πόρτλαντ, αναφέροντας ότι σε «καμία περίπτωση δεν αμελεί τα ιατρικά του καθήκοντα, βοηθάει πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι με αυτά τα βίντεο και μπράβο του».