- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Λίντα Τριπ: Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο Λεβίνσκι
Έπασχε από καρκίνο – Οι ηχογραφήσεις άνοιξαν τον δρόμο για την αποπομπή του Μπιλ Κλίντον
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η Λίντα Τριπ, η γυναίκα που αποκάλυψε την «ανάρμοστη σχέση» του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι.
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η δημόσιος υπάλληλος και εργαζόμενη στο Πεντάγωνο, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας την «ανάρμοστη σχέση» του Μπιλ Κλίντον με την ειδικευόμενη του Μόνικα Λεβίνσκι και τον έφερε ένα βήμα πριν από την αποπομπή του από την προεδρία των ΗΠΑ. Η Λίντα Τριπ έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και η είδηση του θανάτου της ανακοινώθηκε από την οικογένειά της.
Οι «παράνομες» ηχογραφήσεις των συνομιλιών Κλίντον-Λεβίνσκι από τη Λίντα Τριπ οδήγησαν στην αποπομπή και δίκη του τότε προέδρου των ΗΠΑ ενώπιον της Γερουσίας. Η πρώην δημόσιος υπάλληλος και φίλη της Μόνικα Λεβίνσκι παρά τα 24 χρόνια διαφοράς μεταξύ τους, έμαθε ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε σεξουαλική σχέση με μια νεότερη υπάλληλό του. Η Λίντα Τριπ ξεκίνησε να ηχογραφεί μυστικά όλες τις συνομιλίες του Κλίντον το 1997. Αυτές οι ηχογραφήσεις παραδόθηκαν στον ανεξάρτητο εισαγγελέα Κένεθ Σταρ και έτσι άνοιξε ο δρόμος για ευρεία έρευνα της διακυβέρνησης Κλίντον. Η Λίντα Τριπ ήταν αυτή που έκανε επίσης την αποκάλυψη για τον «λεκέ» στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι, η λεπτομέρεια που ανάγκασε τον Μπιλ Κλίντον να ομολογήσει τη σχέση του με την νεαρή ειδικευόμενή του.
Το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον Μπιλ Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας, η οποία τον αθώωσε για την κατηγορία της ψευδορκίας.
Η Λίντα Τριπ είχε δηλώσει ότι το κίνητρό της για την αποκάλυψη του σκανδάλου και για τις ηχογραφήσεις ήταν ο «πατριωτισμός». Οι επικριτές της την κατηγορούσαν για προδοσία απέναντι στη φίλη της Μόνικα Λεβίνσκι και επέμεναν ότι ο στόχος της ήταν να υπονομεύσει την προεδρία του Κλίντον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Το πρώτο έτος της δεύτερης θητείας Τραμπ σημαδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης
Στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με υπόθεση παράνομης κατοχής διαβαθμισμένου υλικού
Συμφωνία στο Κάιρο για 15μελή επιτροπή – Ρόλος Αιγύπτου, ΟΗΕ και Συμβουλίου Ειρήνης
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται μαζική χρήση της θανατικής ποινής
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος του CNN μιλά με συγκίνηση για τις εξελίξεις στο Ιράν
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.