Ένα δισ. δολάρια από τον Mr. Twitter στην έρευνα για τον κορωνοϊό
Ο 43χρονος Τζακ Ντόρσι πιο γενναιόδωρος από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon
Ο επικεφαλής του Twitter υποσχέθηκε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές από την περιουσία του για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.
Ο Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική περιουσία του για να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορωνοϊού.
Ο 43χρονος Ντόρσι, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει επίσης την εταιρεία πληρωμών Square, έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.
Η περιουσία του Ντόρσι υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του. Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
I’m moving $1B of my Square equity (~28% of my wealth) to #startsmall LLC to fund global COVID-19 relief. After we disarm this pandemic, the focus will shift to girl’s health and education, and UBI. It will operate transparently, all flows tracked here: https://t.co/hVkUczDQmz
— jack⚡️ (@jack) April 7, 2020
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με περιουσία αξίας περίπου 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει πει ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America. Επίσης, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς (δημιουργού της Microsoft) και της συζύγου του Μελίντα έχει δώσει 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού και άλλων θεραπειών. Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Μάικλ Ντελ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.