- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σουηδία: «Προετοιμαστείτε για πολλούς θανάτους» από τον κορωνοϊό
Το δυσοίωνο μήνυμα του Πρωθυπουργού μετά τις αντιδράσεις για τη «χαλαρή στάση» της χώρας
Τέλος η χαλάρωση στη Σουηδία. Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν καλεί τους Σουηδούς να είναι προετοιμασμένοι για πολλούς θανάτους από τον κορωνοϊό.
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, καλεί τους συμπολίτες του να είναι προετοιμασμένοι για χιλιάδες θανάτους από τον νέο κορωνοϊό μετά την επιλογή της κυβέρνησής του για μια «πιο χαλαρή» αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς την επιβολή περιοριστικών μέτρων.
Το δυσοίωνο μήνυμα και η μεταστροφή του πρωθυπουργού της Σουηδίας έρχεται μετά τη δριμεία κριτική που δέχθηκε από 2.300 γιατρούς και ακαδημαϊκούς της σκανδιναβικής χώρας για έλλειψη σοβαρότητας απέναντι σε μια παγκόσμια κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στη Σουηδία 401 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τις 6.830.
«Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να κλείσουμε τη Στοκχόλμη τώρα αμέσως» δήλωσε στο Reuters η Σεσίλια Σόντερμπεργκ-Νάουκλερ, καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Ινστιτούτο "Καρολίνσκα". Πρόκειται για μία από τους 2.300 ακαδημαϊκούς που υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου Μάρτη, καλώντας την να λάβει αυστηρότερα μέτρα για να προστατεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.
«Πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση, δεν μπορούμε να κινούμαστε προς μια κατάσταση, όπου θα επικρατήσει το απόλυτο χάος. Κανείς δεν ακολούθησε αυτόν τον δρόμο, επομένως γιατί εμείς θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα τον δοκιμάσουμε, στη Σουηδία, χωρίς τη συναίνεση πολιτών», συμπλήρωσε.
Ο Σοσιαλδημοκράτης Λεβέν, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία τον Οκτώβριο του 2014, δήλωσε στην εφημερίδα Dagens Nyheter: «Θα έχουμε σύντομα περισσότερους ασθενείς με βαριά συμπτώματα που θα χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Θα αντιμετωπίσουμε χιλιάδες θανάτους. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.