- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι New York Times αποθεώνουν τον Τσιόδρα: Αναμφισβήτητα κορυφαίος
Στο αφιέρωμα για όλους τους επιστήμονες στην πρώτη γράμμη της μάχης
New York Times: Σωτήρης Τσιόδρας, ένας αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.
«Οι ανερχόμενοι ήρωες της εποχής του κορωνοϊού. Οι κορυφαίοι επιστήμονες» είναι ο τίτλος αφιερώματος της εφημερίδας New York Times για τους επιστήμονες που έχουν αναλάβει σε διάφορες χώρες να χαράξουν μια στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Για την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα, «η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει μια μεγάλη επιδημία, όλοι συντονίζονται το απόγευμα στις 18:00 για να ακούσουν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
Οι ανακοινώσεις του βασίζονται στις σημειώσεις του, και ενημερώνει τη χώρα σχετικά με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων ή των νεκρών. Περιστασιακά, προσφέρει πρακτικές συμβουλές, όπως για παράδειγμα για την απολύμανση των επιφανειών και πάντοτε σπεύδει να διαλύσει την παραπληροφόρηση.
Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας κατά του κορωνοϊού έχει μεγάλη καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και αλλού, και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι για εξωραϊσμό», γράφει η εφημερίδα.
«Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 68 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους.
Ο καθηγητής Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στον κόσμο που έχει άγχος», αναφέρει ο Theo Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo, μιας συμβουλευτικής εταιρείας για επιστημονικά θέματα . Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και είναι καταρτισμένος. «Είναι ένας από εμάς», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. «Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και συμπονετικός αλλά είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός», καταλήγει η New YorkTimes.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
«Η ρεσεψιονίστ μού έλεγε να μην ανησυχώ και εκείνη τη στιγμή έπεσε το drone»
Ποιος ήταν ο Γενουάτης μισθοφόρος που έγινε ο φόβος των Οθωμανών
Η γεωγραφία του τρόμου από τη Βαρσοβία έως τη Βρετάνη - Σοβαρό ρωσικό χτύπημα στη Ρουμανία, χώρα του ΝΑΤΟ, τη νύχτα της Παρασκευής 29 Μαΐου.
Πώς στη Γαλλία και γενικότερα στην Ευρώπη η αριστερά διατηρεί τις δυνάμεις της και την πολιτιστική της ηγεμονία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.