Κοσμος

Ιταλία: Στα χωράφια όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας

Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι μετανάστες εργάτες γης επέστρεψαν στις πατρίδες τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Να βοηθούν στη συγκομιδή του αγροτικού τομέα όσοι λαμβάνουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας, πρότεινε η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας

Σε μια αμφιλεγόμενη πρόταση προχώρησε η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας, η οποία είπε ότι όσοι Ιταλοί λάβουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας, θα πρέπει να βοηθήσουν στη συγκομιδή του αγροτικού τομέα. «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι οι πολίτες που θα πάρουν οικονομικό βοήθημα, να συμβάλουν στην συγκομιδή, διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», είπε χαρακτηριστικά η Τερέζα Μπελανόβα.

Στην Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, καθώς  πολλοί μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν στα χωράφια, με το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, επέστρεψαν στην πατρίδα τους, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ανάγκη να διαπιστωθεί προσεκτικά ποιες είναι ανάγκες της κάθε περιοχής και πόση εργασία μπορεί να προσφερθεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσεκτικά μια μέθοδο για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση, φθάνοντας σε λύση», πρόσθεσε η Ιταλίδα υπουργός, η οποία ανήκει στο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί έφτασαν τους 13.915.