Κοσμος

Η Μόσχα ΔΕΝ θεωρεί πως η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση

Σύμφωνα με άρθρο που κυκλοφορεί, το Κρεμλίνο θεωρεί πως η Ιταλία έχει δεχτεί κανονική βιολογική επίθεση και εκεί οφείλεται η έκταση της μόλυνσης

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μόσχα ΔΕΝ θεωρεί πως η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση

Ο ισχυρισμός ότι η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία δέχεται βιολογικό πόλεμο δεν είναι αληθής.

Ισχυρισμός: Η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία έχει δεχτεί κανονική βιολογική επίθεση και εκεί οφείλεται η έκταση της μόλυνσης.

Συμπέρασμα: Το άρθρο διατυπώνει μια σειρά από αβάσιμες θεωρίες.

Σύμφωνα με άρθρο που κυκλοφορεί, η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία έχει δεχτεί κανονική βιολογική επίθεση και εκεί οφείλεται η έκταση της μόλυνσης.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο pronews.gr (αρχική πηγή), voicenews.grdifernews.granixneuseis.grethnikosfaros.gr,
newsalamina.netgegonota24.grmonomaxoi.comrodosreport.grcorfuvoice.gr
4000news.grarcadiaspot.groparlapipas.grpellanews.grviralgr.com κτλ, διαβάζουμε:

Η Μόσχα ΔΕΝ θεωρεί ότι η Ιταλία δέχεται βιολογικό πόλεμο.

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός πως η Μόσχα θεωρεί ότι η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση, έχει ως αρχική πηγή άρθρο του Sputnik Λετονίας (το ρωσικό πρακτορείο Sputnik έχει παραρτήματα σε πολλές χώρες), με ημερομηνία 15/3/2020.

sputnik-viologikos-polemos.jpg

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο ψευδών ειδήσεων EU vs Disinfo, που υπάγεται στο East Stratcom Task Force, και το οποίο ιδρύθηκε το 2015, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η παραπληροφόρηση που που προέρχεται από το Κρεμλίνο, το άρθρο του Sputnik διατυπώνει μια σειρά από αβάσιμες θεωρίες και υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- πως η πανδημία COVID-19, μπορεί να προέρχεται από τη Λετονία, και δημιουργήθηκε για να απομειωθεί ο πληθυσμός των ηλικιωμένων της Ιταλίας. Αναφέρει επίσης πως η COVID-19 θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, τις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, την Ιταλία να μειώσει το κόστος για συντάξεις ηλικιωμένων, και την Ευρώπη στο σύνολό της να απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών από την Τουρκία. Με λίγα λόγια, το δημοσίευμα, υποστηρίζει πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Παρά το γεγονός πως το Sputnik είναι ελεγχόμενο από το Κρεμλίνο, το συγκεκριμένο άρθρο σε κανένα σημείο δεν επικαλείται αξιωματούχο ή αρχή που να εκφράζει επίσημη θέση για το θέμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ