- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία βήματα για να ηττηθεί ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ
Ο ιδρυτής της Microsoft πήρε θέση για την πανδημία
Τι επιβάλλεται να κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να ανοίξει ο δρόμος για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.
Τα τρία βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου οι ΗΠΑ να μπορέσουν να νικήσουν την πανδημία του κορωνοϊού, αναλύει ο Μπιλ Γκέιτς, παρά τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε.
Στην εφημερίδα Washington Post, ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρει ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον νέο κορωνοϊό, ωστόσο το παράθυρο για λήψη σημαντικών αποφάσεων δεν έχει κλείσει. Οι επιλογές που εμείς και οι ηγέτες μας κάνουμε τώρα θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο σύντομα αρχίζουν να πέφτουν οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων, πόσο καιρό η οικονομία θα παραμείνει σε αυτό το σημείο και πόσοι ακόμη Αμερικανοί θα πρέπει να θάψουν έναν αγαπημένο λόγω του covid-19».
Πρώτο βήμα: Κλείστε τα πάντα
Ξεκάθαρος όσον αφορά στην πρώτη κίνηση είναι ο Γκέιτς απαιτώντας να μπει γενικό λουκέτο: «Παρά το γεγονός πως υπάρχουν φωνές από ειδικούς στο θέμα της δημόσιας υγείας, μερικές πολιτείες και χώρες δεν έχουν κλείσει τα πάντα. Σε κάποιες πολιτείες, οι παραλίες είναι ακόμα ανοιχτές ενώ σε άλλες υπάρχουν εστιατόρια όπου μπορείς να κάτσεις και να σε σερβίρουν. Αυτή είναι συνταγή για την καταστροφή. Επειδή οι ανθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν έτσι ελεύθερα, όπως και ο ιός. Οι ηγέτες των χωρών πρέπει να είναι σαφείς.
»Το κλείσιμο παντού σημαίνει κλείσιμο παντού. Μέχρι να αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων -κάτι που θα πάρει 10 εβδομάδες ή περισσότερο- κανείς δεν θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά όπως γινόταν στο παρελθόν και δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Δεύτερο βήμα: Σημαντική αύξηση στον αριθμό των τεστ
Ο Γκέιτς δεν ενθουσιάζεται από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πως στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν τα περισσότερα τεστ για τον κορωνοϊό σε σχέση με κάθε άλλο μέρος στον κόσμο, γράφοντας τα εξής:
«Ας είμαστε ρεαλιστές, το θέμα δεν είναι να είμαστε το Νο 1 σε σχέση με τις άλλες χώρες. Το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να κάνουμε αρκετά τεστ για να καλύπτουμε τις ανάγκες που έχει η χώρα. Και σε αυτό απέχουμε πάρα πολύ από το σημείο που χρειάζεται να βρισκόμαστε. Θα πρέπει να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα ώστε να μπορούμε γρήγορα να ταυτοποιούμε πιθανούς εθελοντές για κλινικές δοκιμές και να ξέρουμε σίγουρα πότε είναι η ώρα για να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους. Υπάρχουν καλά παραδείγματα για να ακολουθήσουμε: η Νέα Υόρκη πρόσφατα επέκτεινε τον αριθμό τεστ την ημέρα σε 20.000.
»Επίσης, τώρα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να παίρνουν δείγμα από τους ίδιους χωρίς να χρειαστεί να εκτεθεί ένας άνθρωπος που είναι μέλος ιατρικού προσωπικού. Αυτοί που πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα και να κάνουν το τεστ είναι όσοι δουλεύουν στον τομέα της δημόσιας υγείας και εκείνοι που απαντούν πρώτοι στις εκκλήσεις ανθρώπων για ιατρική βοήθεια και τρέχουν να τους βοηθήσουν, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να έρχονται οι υψηλά συμπτωματικοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν και εκείνοι που είναι πολύ πιθανό να εκτεθούν».
Τρίτο βήμα: Ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίου
Ο Μπιλ Γκειτς καταλήγει τονίζοντας ότι «για να τερματίσουμε τη νόσο, θα χρειαστούμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Αν κάνουμε τα πάντα σωστά, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σε λιγότερο από 18 μήνες - για το ταχύτερο εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί ποτέ. Αλλά η δημιουργία εμβολίου είναι μόνο η μισή μάχη. Για να προστατέψουμε τους Αμερικανούς και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, θα χρειαστεί να κατασκευάσουμε δισεκατομμύρια δόσεις».
Στο άρθρο του, ο Μπιλ Γκέιτς υπενθυμίζει και την προφητική ομιλία του 2015 όπου είχε καλέσει τους ηγέτες του κόσμου να προετοιμαστούν για μια πανδημία με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζονται για πόλεμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.