Κοσμος

Με συμπτώματα κορωνοϊού η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Μπήκε στην απομόνωση

Αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά την επιστροφή της στη Σουηδία - Το μήνυμά της στο Instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και μπήκε απομόνωση μαζί με τον πατέρα της
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και μπήκε απομόνωση μαζί με τον πατέρα της/ © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν αποκλείει να είναι φορέας του κορωνοϊού - Παρουσίασε συμπτώματα και μπήκε στην απομόνωση μαζί με τον πατέρα της.

Στην απομόνωση μπήκε με συμπτώματα κορωνοϊού η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η διάσημη ακτιβίστρια για το περιβάλλον. Το ανακοίνωσε η ίδια την Τρίτη 24 Μαρτίου, εκτιμώντας πως είναι πολύ πιθανό να είναι φορέας του κορωνοϊού. Τα συμπτώματα κορωνοϊού ξεκίνησαν μετά την επιστροφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σουηδία από ένα ταξίδι την Κεντρική Ευρώπη.

«Πριν από περίπου 10 ημέρες, άρχισα να αισθάνομαι ορισμένα συμπτώματα (…) ήμουν κουρασμένη, είχα ρίγη, πονόλαιμο και βήχα» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram. Αφού επέστρεψε από το ταξίδι της στις αρχές Μαρτίου, η νεαρή απομονώθηκε μαζί με τον πατέρα της για προληπτικούς λόγους «επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 (για παράδειγμα στη Γερμανία) αυξανόταν παρόμοια με της Ιταλίας». Εμφάνισε τα συμπτώματα ταυτόχρονα με τον πατέρα της, ο οποίος ταξίδεψε μαζί της από τις Βρυξέλλες. «Είναι πάρα πολύ πιθανόν να προσβλήθηκα, αν λάβουμε υπόψη τα συμπτώματα και τις περιστάσεις» πρόσθεσε στο μήνυμά της στο Instagram, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη Σουηδία, όπου έχουν καταγραφεί 2.200 κρούσματα και 36 θάνατοι, δεν εξετάζονται πλέον παρά μόνο όσοι ασθενούν σοβαρά, εκείνοι που χρειάζονται νοσηλεία καθώς και το ιατρικό προσωπικό ή όσοι έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους ανθρώπους. Έτσι, η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν έχει εξεταστεί.

Με συμπτώματα κορωνοϊού η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Το μήνυμά της στους νέους

Η 17χρονη εξήγησε ότι ουσιαστικά «έχει αναρρώσει» και ότι «σχεδόν δεν αισθάνθηκε άρρωστη». «Το τελευταίο κρυολόγημά μου ήταν χειρότερο από αυτό» σχολίασε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Πολλοί (ιδίως οι νέοι) μπορεί να μην παρατηρήσουν κανένα σύμπτωμα ή να είναι πολύ ελαφριά. Δεν ξέρουν, επομένως, ότι είναι φορείς του ιού και μπορεί να τον μεταδώσουν σε ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου».

Και κατέληξε, επισημαίνοντας: «Εμείς, που δεν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουμε τεράστια ευθύνη, οι ενέργειές μας μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς άλλους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ