- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες - Πέταξαν στα 25.000 πόδια
Τα αεροσκάφη πέρασαν πάνω και από την Παναγιά
Ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε αναχαίτιση τουρκικών F-16 που πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Παναγιά.
Νέα πρόκληση από την Άγκυρα στο Αιγαίο με τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια, στις 14:31 το μεσημέρι της Τρίτης 24 Μαρτίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί, χωρίς να έχουν καταθέσει προηγουμένως σχέδιο πτήσης, δύο τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πέταξαν πάνω από τους Λειψούς στα 25.000 πόδια. Τρία λεπτά αργότερα τα δύο αεροσκάψη έκαναν, από το ίδιο ύψος, αντίστοιχες πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι.
Η αναγνώριση και αναχαίτισή τους υπήρξαν άμεσες από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν και βρέθηκαν στην περιοχή, ακολουθώντας κατά γράμμα τους διεθνείς κανόνες και την πάγια τακτική σε ανάλογες περιπτώσεις τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων
Πώς συνδέεται μια τέτοια επιχείρηση με τα Στενά του Ορμούζ
Οι νόμοι μποϊκοτάζ που σκέφτεται να ενεργοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος
Η Ευρώπη παρακολουθεί ανήμπορη τον πόλεμο στον Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.