Μήνυμα ελπίδας με συγκλονιστικό βίντεο από την Ιταλία
Σκηνοθέτης εμψυχώνει τους συμπατριώτες του που δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό
Ο καταξιωμένος Ιταλός σκηνοθέτης Oliver Astrologo στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας στους συμπατριώτες του, που δοκιμάζονται καθημερινά από την πανδημία του κορωνοϊού.
Το δικό του μήνυμα ελπίδας και καρτερίας έστειλε ο καταξιωμένος Ιταλός σκηνοθέτης Oliver Astrolog στη χώρα του, η οποία δέχεται παγκοσμίως το χειρότερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο Oliver Astrologo αιχμαλώτισε με την κάμερα του την ομορφιά των άδειων χώρων της Ιταλίας τις ημέρες που ο κόσμος υπακούει στις παροτρύνσεις να παραμείνει σπίτι του για να μη συμβάλει στη μετάδοση του κορωνοϊού.
Το μικρού μήκους φιλμ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της Ενοποίησης της Ιταλίας, είναι ένα μήνυμα ελπίδας από τον Astrologo προς τους συμπολίτες του.
Στην Ιταλία, η οποία δοκιμάζεται από την πανδημία, ζητήθηκε σε 60 εκατομμύρια ανθρώπους να μείνουν σπίτι.
Τα τουριστικά τοπόσημα της χώρας, οι πλατείες, οι παραθαλάσσιες πόλεις είναι πλέον άδειες. Ο Ιταλός σκηνοθέτης αποτίνει φόρο τιμής σε χώρους που κάποτε έσφυζαν από ζωή, παράδοση και δημιουργικότητα.
«Εμείς οι Ιταλοί είμαστε παράξενοι άνθρωποι, αγαπάμε τις αντιθέσεις», λέει η φωνή του αφηγητή, του ηθοποιού Paolo Buglioni.
«Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και μόλις που το αναγνωρίζουμε. Και τώρα, που η χώρα είναι άδεια και μπορεί να την αποθαυμάζουμε μόνο απ’ το παράθυρο μέσα σ’ όλη αυτή την ησυχία, μοιάζει ακόμα πιο απίστευτη».
«Μας λείπει η ομορφιά της, αλλά υπάρχει κάτι να μας καθησυχάζει. Όταν περάσουν όλα αυτά θα γεμίσουμε ξανά τις πλατείες και όλα τα μνημεία που ζηλεύει ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεχίσουν να είναι το φόντο για τα φιλιά που θα δίνουμε.
Θα ξαναπάρουμε πίσω αυτή την ομορφιά, γιατί ακόμα κι από τα παράθυρά μας εξακολουθεί να είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου», είναι το μήνυμα ελπίδας του Oliver Astrologo.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.