ΠΟΥ προς νέους για κορωνοϊό: Δεν είστε ανίκητοι
Έκκληση να σεβαστούν τους πιο ευάλωτους και να κόψουν τα πάρτι
«Δεν είστε ανίκητοι» μπροστά στον κορωνοϊό, προειδοποιεί τους νέους ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε τους νέους σήμερα ότι δεν είναι «ανίκητοι» μπροστά στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, απευθύνοντας έκκληση προς αυτούς να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.
«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο» είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τη Γενεύη.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, το παράδειγμα της Ουχάν, της εστίας της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα όπου δεν έχει καταγραφεί από χθες κανένα εγχώριο κρούσμα, είναι μια «ελπίδα» για τον κόσμο.
«Χθες, η Ουχάν δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας» είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Η Ουχάν δίνει μια ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας πως ακόμη και η σοβαρότερη κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Κίνα δεν ανακοίνωσε σήμερα κανένα νέο κρούσμα, που να προέρχεται από την ίδια τη χώρα, αν και ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 39.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.