Κορωνοϊός – Ουκρανία: Λήστεψαν 100.000 μάσκες. Και συνελήφθησαν
Παρίσταναν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας
Συνελήφθησαν τρεις 3 άνδρες στην Ουκρανία, που φέρονται ότι έκλεψαν 100.000 προστατευτικές μάσκες για τον κορωνοϊό.
Τρεις άνδρες που φέρονται ότι έκλεψαν 100.000 προστατευτικές μάσκες, εν μέσω της κρίσης του νέου κορωνοϊού, συνελήφθησαν στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί μεταπωλητές μασκών δέχτηκαν επίθεση από τους δράστες, οι οποίοι τους έκλεψαν το εμπόρευμα. Επίδοξοι αγοραστές έκλειναν ραντεβού με τους μεταπωλητές για να παραλάβουν τις μάσκες, όμως κάθε φορά η συναλλαγή διακοπτόταν όταν έφτανε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια ομάδα ανδρών. Οι δράστες κρατούσαν αντικείμενα που έμοιαζαν με όπλα, ανέφερε η εισαγγελία.
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, οι «ένοπλοι» δήλωναν ότι ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανάγκαζαν εμπόρους και αγοραστές να πέσουν στο έδαφος, άρπαζαν τις μάσκες και εξαφανίζονταν.
Οι συλληφθέντες, όλοι τους άνδρες ηλικίας από 26 έως 42 ετών, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 10 ετών. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται περίπου στις 44 χιλιάδες ευρώ.
Οι ιατρικές μάσκες έχουν γίνει σπάνιο είδος στην Ουκρανία, η οποία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού. Είναι σχεδόν αδύνατον να τις αγοράσει κανείς στα φαρμακεία και η τιμή τους έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι 7 και ένας από τους ασθενείς έχει ήδη χάσει τη ζωή του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Η εμπλοκή τους ήταν καθοριστική και σε προηγούμενες κρίσεις
Αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου Ρώσου διπλωμάτη στη Λευκωσία, σε εξέλιξη επαναπατρισμός της σωρού
Ωστόσο η ισορροπία παραμένει εύθραυστη
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για μικρότερο αριθμό
Συμβουλές για την προστασία των καταναλωτών από τις αναδυόμενες απειλές
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.