- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν - Κορωνοϊός: Ο στρατός αδειάζει καταστήματα και δρόμους
Έχουν προσβληθεί 11.364 άνθρωποι και έχουν πεθάνει 514
Το Ιράν είναι η τρίτη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο από τον κορωνοϊό μετά την Κίνα και την Ιταλία.
Οι δρόμοι και τα καταστήματα στο Ιράν θα ερημώσουν και οι πολίτες θα «επιτηρούνται» ανακοίνωσαν σήμερα οι ιρανικές αρχές, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, οι νεκροί από τον οποίο ξεπερνούν πλέον τους 500 στη χώρα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας «θα αρχίσουν να αδειάζουν τα καταστήματα, τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους, με βάση την απόφαση που θα εφαρμοστεί εντός των επόμενων 24 ωρών», ανακοίνωσε από την κρατική τηλεόραση ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.
Τις επόμενες δέκα ημέρες, όλοι οι Ιρανοί «θα παρακολουθούνται, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε από το τηλέφωνο και, αν χρειαστεί, δια ζώσης» είπε ο στρατηγός. «Και θα εντοπιστούν οι άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα», πρόσθεσε.
Αφότου ανακοινώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι, τον Φεβρουάριο, οι ιρανικές αρχές έκλεισαν τα σχολεία, ανέβαλαν διάφορες εκδηλώσεις και συνέστησαν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν με την ευκαιρία των διακοπών του περσικού Νέου Έτους, που φέτος πέφτουν στο διάστημα 19 Μαρτίου-3 Απριλίου. Παρά τα μέτρα όμως, ο επίσημος απολογισμός των θανάτων και των κρουσμάτων αυξάνεται.
Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανέθεσε την Πέμπτη στις ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν τον αγώνα κατά της πανδημίας.
Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στο Ιράν έχουν προσβληθεί 11.364 άνθρωποι και έχουν πεθάνει 514. Είναι δηλαδή η τρίτη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ιταλία.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε μια επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης γιατί «υπονομεύουν τις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε την επιδημία του Covid-19 στο Ιράν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σήμερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας
Έρχεται ανακατανομή στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Στον απόηχο της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης με drones στη Μόσχα την τελευταία διετία
Για πρώτη φορά, δεν έβγαλε ούτε ένα πράσινο φύλλο - Πως χτίστηκε ο μύθος
Τα οφέλη, οι κίνδυνοι, τα ανοιχτά μέτωπα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 60 ημερών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.