Λε Ντριάν: Απαράδεκτος ο εκβιασμός της Τουρκίας
«Πρέπει τηρηθεί η συμφωνία», επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας
Δεν αποδέχεται την πολιτική του Τουρκίας στο μεταναστευτικό ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και κάνει λόγο για «εκβιασμό».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έκανε δηλώσεις αποδοκιμασίας για την πολιτική της Τουρκίας στο μεταναστευτικό. Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον «εκβιασμό» της Τουρκίας που απειλεί να αφήσει να περάσουν εκατομμύρια μετανάστες προς την Ευρώπη, αν δεν λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαχειριστεί τη ροή των Σύρων προσφύγων.
«Η χρησιμοποίηση μεταναστών από την Τουρκία ως μέσο άσκησης πίεσης και εκβιασμού στην Ευρώπη είναι απολύτως απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Κατηγόρησε την Άγκυρα ότι χρησιμοποιεί ως εργαλεία τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ήδη στο έδαφός της.
«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία τον Μάρτιο του 2016, αυτή η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί, τηρείται από την Ευρώπη και όλα τα κράτη μέλη την εφαρμόζουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η συμφωνία πρέπει να τηρείται και από την Τουρκία πολλώ δε μάλλον που οι οικονομικές δεσμεύσεις είναι πολύ σημαντικές», υπογράμμισε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Στη Συρία «οδεύουμε προς έναν κατακλυσμό» λόγω της σοβαρότατης ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η επίθεση των δυνάμεων της Δαμασκού και του συμμάχου της στην επαρχία των ανταρτών Ιντλίμπ, στη βορειοανατολική Συρία, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.
«Άλλη μια φορά, οι άμαχοι πληθυσμοί είναι αυτοί που υποφέρουν πρώτοι, μέσα σε ακραίες συνθήκες, όμηροι ενός καταδικαστέου παιχνιδιού κυνικών δυνάμεων», τόνισε. Απέναντι στη μεταναστευτική κρίση, «είμαστε ενωμένοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Λε Ντριάν.
Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θα συνεδριάσουν αύριο, Τετάρτη, και οι υπουργοί Εξωτερικών την Παρασκευή ώστε να «αναπτύξουν τα μέτρα ταχείας επέμβασης για να ανακουφίσουν τις ελληνικές αρχές, να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό Frontex και να εξασφαλίσουν ότι οι Έλληνες θα έχουν τα μέσα να αντιδράσουν και να αντιταχθούν σε αυτή την εισβολή και σε αυτό τον εκβιασμό» από την Τουρκία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
To συμβούλιο της πόλης του έστελνε συνεχώς γραπτές επιστολές
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Η ανθεκτικότητα του στηρίζεται σε ένα πολυεπίπεδο πλέγμα ασφαλείας
Οι δασμοί, τα εμπορικά εμπόδια και τα «ευαίσθητα» αγροτικά προϊόντα
Κεντρικό ζήτημα στη σύγκρουση είναι η ανεξαρτησία της
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά από μήνες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Η συσκευή ρωσικής τεχνολογίας εκπέμπει παλμικά ραδιοκύματα, προκαλώντας από πονοκεφάλους μέχρι λιποθυμία
Χωρίς στοιχεία η ανάκριση για τη συντριβή λιβυκού αεροσκάφους στην Άγκυρα, έφυγε από την Τουρκία
Εντυπωσιακή η άνοδος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.