Ισραήλ: Η δίκη του πρωθυπουργού Νετανιάχου θα αρχίσει στις 17 Μαρτίου. Δικάζεται για διαφθορά.
Η δίκη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά θα αρχίσει στις 17 Μαρτίου, δύο εβδομάδες αφού το Ισραήλ διεξαγάγει τις τρίτες βουλευτικές εκλογές του μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Νετανιάχου, ο πρώτος εν ενεργεία ισραηλινός πρωθυπουργός που κατηγορείται για έγκλημα, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ενοχή στις τρεις υποθέσεις σε βάρος του για διαφθορά.
Επιπλέον της νομικής μάχης του, ο Νετανιάχου, ο οποίος ηγείται του δεξιού κόμματος Λικούντ, δίνει μάχη και για την πολιτική του επιβίωση στις εκλογές της 2ας Μαρτίου, έπειτα από τις ψηφοφορίες τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο που δεν ανέδειξαν κυβερνητική πλειοψηφία.
Σε δήλωσή του, το υπουργείο αναφέρει πως ο Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία τα δέκα τελευταία χρόνια και έχει παραμείνει περισσότερο από κάθε άλλον στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, θα χρειαστεί να παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ για να ακούσει το κατηγορητήριο σε βάρος του. Τρεις δικαστές θα εκδικάσουν την υπόθεση.
Ο Νετανιάχου αρνείται οποιαδήποτε ενοχή σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Στις κατηγορίες, οι οποίες απαγγέλθηκαν επισήμως πριν από τρεις εβδομάδες, περιλαμβάνονται η δωροδοκία, η κατάχρηση εμπιστοσύνης και η απάτη.
Ο 70χρονος Νετανιάχου κατηγορείται ότι δέχθηκε παρανόμως από μεγιστάνες δώρα αξίας 264.000 δολαρίων, για τα οποία εισαγγελείς είπαν πως περιλάμβαναν πούρα και σαμπάνια, και ότι έκανε χάρες προωθώντας κανονιστικές ρυθμίσεις ώστε να επιτύχει ως αντάλλαγμα πιο ευνοϊκή κάλυψη από έναν δημοφιλή ειδησεογραφικό ιστότοπο. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, αν καταδικασθεί για δωροδοκία, και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.