- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κοροναϊός: Νεκροί έξι γιατροί & νοσηλευτές στην Κίνα
Χιλιάδες έχουν μολυνθεί προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς
Oι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι έξι γιατροί και νοσηλευτές έχουν πεθάνει από τον νέο κοροναϊό. Τουλάχιστον 1.716 έχουν μολυνθεί.
Κινέζοι αξιωματούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που έχει χάσει τη ζωή του ή έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό στη «μάχη» αντιμετώπισης του νέου ιού στην επαρχία Χουμπέι.
Δημοσίευμα του BBC, επικαλούμενο τις υγειονομικές αρχές της Χουμπέι, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έξι άτομα από ιατρικό προσωπικό είναι νεκρά, ενώ τουλάχιστον 1.716 έχουν μολυνθεί από την ημέρα εμφάνισης του νέου κοροναϊού.
Τα νέα στοιχεία προβληματίζουν τις κινεζικές αρχές αλλά και τους αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου προστατευτικού εξοπλισμού του ιατρικού προσωπικού.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα πέθανε ο οφθαλμίατρος Λι Γουένλιανγκ, ο οποίος πρώτος είχε προειδοποιήσει τον κόσμο για την έξαρση του COVID-19.
Στο μεταξύ στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 122 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας τοπικής επιτροπής Υγείας. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τις 63.922, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.