- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Serial killer Κύπρου: Νέες καταθέσεις για ευθύνες αστυνομικών
Ποιο το σκεπτικό της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας
Ανεξάρτητη αρχή ζητά να ληφθούν νέες καταθέσεις για την υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες αστυνομικών.
Τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων για να συμπληρωθεί ο φάκελος που αφορά σε τυχόν ευθύνες αστυνομικών ως απόρροια της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κυπριακό «Φιλελεύθερο» το πόρισμα με τις εισηγήσεις των τεσσάρων ποινικών ανακριτών παραδόθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο στον πρόεδρο της Αρχής πρώην δικαστικό Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος το μελέτησε και το παρέδωσε μαζί με τις δικές του εισηγήσεις στα μέλη της. Αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», συμφώνησαν με τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν και αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους ποινικούς ανακριτές να λάβουν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις που κρίνονται αναγκαίες, πριν το τελικό πόρισμα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη και λήψη οριστικών αποφάσεων.
Οι καταθέσεις θα ληφθούν από πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και δεν αποκλείεται ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα να ενσωματωθούν στον φάκελο της υπόθεσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες του «Φ», από τις αρχικές εισηγήσεις του πορίσματος, φαίνεται να αφαιρούνται 2-3 πρόσωπα που υπηρετούν στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ήταν στη λίστα για εξέταση του ενδεχομένου για ποινική δίωξη. Τώρα θα γίνει εισήγηση για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες τους μόνο. Στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών από 450 σελίδες, γίνεται εισήγηση για ποινική ή πειθαρχική δίωξη 23 περίπου αστυνομικών (οι εφτά αφορούν στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας) διαφόρων βαθμίδων που χειρίστηκαν σε διάφορα στάδια τις καταγγελίες για εξαφάνιση γυναικών. Σε δύο περιπτώσεις, οι καταγγελίες αφορούσαν εξαφάνιση μητέρας και του παιδιού της. Οι ενδεχόμενες ευθύνες αποδίδονται σε αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που εξέτασαν τις καταγγελίες, στους υπευθύνους τμημάτων ή βοηθούς, μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη που χειρίστηκαν τους φακέλους και έπρεπε λόγω αξιώματος να παρέμβουν ώστε να γίνει πιο ενδελεχής και σωστή έρευνα.
Όποιες κι αν είναι οι τελικές εισηγήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής, ο τελευταίος λόγος για τη λήψη αποφάσεων ανήκει στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να τις αποδεχθεί, να αφαιρέσει ή να προσθέσει πρόσωπα ή να ζητήσει συμπληρωματικές έρευνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τμήμα ειδήσεων θα είναι το πρώτο που θα ανακοινώσει περικοπές προσωπικού
Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στη Γενεύη
Οι 50 δισεκατομμύρια λόγοι που το Μουντιάλ 2026 κινδυνεύει να γίνει λούνα παρκ του παγκόσμιου παράνομου χρήματος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη περιορίσει την ελευθερία δράσης του Ισραήλ στον Λίβανο
Μετά τη σύγκρουση τα ελικόπτερα έπεσαν σε ένα χώρο στάθμευσης οχημάτων προκαλώντας πυρκαγιά
Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια της τραγωδίας
«Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε έναν ανοιχτό πόλεμο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Αγανακτισμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Νετανιάχου
Στόχος επιθέσεων έγιναν τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη
Για οικολογική ζημιά κάνει λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το περιστατικό
Σήμερα, 14 Ιουνίου, είναι η ημέρα γενεθλίων του προέδρου των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη
«Δεν είχε νόημα η σημερινή επίθεση στον Λίβανο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στα γυρίσματα του America’s Next Top Model
Κάποιες από αυτές πλέον οπλοφορούν φοβούμενες για τη ζωή τους
Προτεραιότητα στην οικονομική σταθερότητα και τις σχέσεις με την ΕΕ
Γυναίκες της αυτόχθονης κοινότητας των Έμπερα υποβάλλονταν σε κοπή ή αφαίρεση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων
Η μεγαλειώδης παρέλαση και η συγκέντρωση της οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ
Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας ως καθρέφτης της ευρωπαϊκής ανασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.