Κοσμος

Κοροναϊός στην Κίνα: Έφτασαν τους 213 οι νεκροί

Σχεδόν 9.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχεδόν 9.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα
Σχεδόν 9.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα / © EPA/YUAN ZHENG

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 213, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχεδόν 9.700 σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το Πεκίνο «αποτιμά» την ανακήρυξη από τον ΠΟΥ

Ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ Τζανγκ Τζουν δήλωσε ότι το Πεκίνο αποτιμά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός σε κρίση δημόσιας υγείας παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ κρίσιμη φάση στον αγώνα εναντίον του κοροναϊού. Η διεθνής αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική και γι’ αυτό όλες οι χώρες θα πρέπει να συμπεριφέρονται (...) με υπεύθυνο τρόπο», σημείωσε ο Τζανγκ.

«Μολονότι αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες των άλλων κρατών, πρέπει επίσης να επισημάνουμε την εκτίμηση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ (...). Είπε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Κίνας», υπενθύμισε ο κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη.

Για τον ίδιο διπλωμάτη είναι απαραίτητο να αποφευχθούν «υπερβολικές αντιδράσεις, που μπορεί να έχουν ευρύτερες αρνητικές συνέπειες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ