Κοσμος

Τον παρέσυρε αυτοκίνητο, την ώρα που έβαζε αντιολισθητικές αλυσίδες

Τραγωδία στην Ισπανία, όπου η κακοκαιρία «Γκλόρια» έφερε χιόνια, βροχές και ισχυρούς ανέμους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας νεκρός στην Ισπανία από την κακοκαιρία «Γκλόρια»: Τον χτύπησε αυτοκίνητο, την ώρα που έβαζε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν την Κυριακή περιοχές της Ισπανίας. Η καταιγίδα «Γκλόρια» προκάλεσε την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Το αεροδρόμιο στην πόλη Αλικάντε έκλεισε. Όπως έγινε γνωστό, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην κοινότητα Αστούριας. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και την Τρίτη, με Βαλένθια και Βαλεαρίδες νήσους να επηρεάζονται μεταξύ άλλων.

Προειδοποιητικό δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε για 10 επαρχίες της Ισπανίας από την AEMET. Αναμένονται άνεμοι ταχύτητας έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα, κύματα ύψους 7 μέτρων και σφοδρές χιονοπτώσεις. Ήδη, καταστροφές αναφέρθηκαν κατά μήκος των ακτών στην επαρχία Αλικάντε.

Η εταιρεία διαχείρισης πολλών ισπανικών αεροδρομίων, η AENA, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του αερολιμένα της Αλικάντε για 24 ώρες, γεγονός που οδήγησε σε αναβολές ή ακυρώσεις σχεδόν 200 πτήσεων.

Τον χτύπησε το αυτοκίνητο, την ώρα που έβαζε αλυσίδες

Η Γκλόρια έφερε χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ισπανίας. Στην κοινότητα Αστούριας, ένας πολίτης σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε δρόμο που ήταν καλυμμένος με χιόνι, ενημέρωσε μια εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο άνδρας χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα, την ώρα που πέρναγε αντιολισθητικές αλυσίδες στους τροχούς του αυτοκινήτου του.

Στη Βαρκελόνη, οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις ακτές, ενώ τα δημόσια πάρκα έκλεισαν στη Μαδρίτη.