Έως -67 βαθμούς Κελσίου στο πιο κρύο κατοικημένο μέρος στον κόσμο
Οι κάτοικοι που καταφέρνουν να αντέξουν τις πολικές θερμοκρασίες είναι μόλις 590
Η μέση θερμοκρασία στο...παγωμένο Οϊμιάκον κυμαίνεται στους -50 βαθμούς Κελσίου και οι κάτοικοί του, που καταφέρνουν να αντέξουν τις πολικές θερμοκρασίες, είναι μόλις 590.
Το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στον κόσμο, το μικρό χωριό Οϊμιάκον στη σιβηρική τούνδρα όπου έχει καταγραφεί θερμοκρασία έως και -67 βαθμούς Κελσίου κατάφεραν να επισκεφθούν δύο Ρουμάνοι, "ακροβατώντας" σε θερμοκρασίες απίστευτα χαμηλές τόσο για το ανθρώπινο σώμα, όσο και για μηχανήματα ή και αυτοκινούμενα οχήματα κι εκπληρώνοντας ένα στόχο που είχαν θέσει και ένα ... στοίχημα με τον εαυτό τους.
Η μέση θερμοκρασία στο...παγωμένο Οϊμιάκον κυμαίνεται στους -50 βαθμούς Κελσίου και οι κάτοικοί του, που καταφέρνουν να αντέξουν τις πολικές θερμοκρασίες, είναι μόλις 590. Αυτό όμως δεν πτόησε τους δύο Ρουμάνους, τον Ατίλα και την Κίνγκα Μπερτίτσι, να οδηγήσουν περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα για να φτάσουν σ' αυτό.
Έχοντας ως "σύμμαχο" το Dacia Duster, που χρησιμοποίησαν για την επιτυχία της αποστολής, οι δύο ταξιδιώτες έφτασαν το πρωί της 9ης Ιανουαρίου στο χωριό Οϊμιάκον, που τους υποδέχθηκε σε θερμοκρασία -47 βαθμών Κελσίου, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας ως πηγή πληροφόρησης τις δημοσιεύσεις των δύο Ρουμάνων στους λογαριασμούς που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το ταξίδι τους ξεκίνησε από το Σάτου Μάρε στη βόρεια Ρουμανία και κάλυψε περίπου 11.500 χιλιόμετρα, περιλαμβάνοντας στιγμές ηρεμίας, αλλά και διάφορες περιπέτειες, που δοκίμασαν τόσο τις δικές τους αντοχές, όσο και του αυτοκινήτου τους. "Τα τελευταία 200 χιλιόμετρα αποδείχθηκαν δύσκολα, λόγω των θερμοκρασιών που ήταν τόσο χαμηλές" δήλωσαν και πρόσθεσαν ότι "το αυτοκίνητο άρχισε να συμπεριφέρεται πολύ περίεργα κάτω από τους -43 βαθμούς Κελσίου. Δεν είχαμε σήμα τηλεφώνου και στους -47 βαθμούς, το αυτοκίνητο απλώς έμοιαζε σαν να ήθελε να... σηκωθεί στον αέρα και να "μεταμορφωθεί" σε ελικόπτερο. Ευτυχώς τίποτα από αυτά δεν συνέβη και όταν η θερμοκρασία ... ανέβηκε στους -40 βαθμούς, τότε λειτούργησε και πάλι κανονικά".
Ο Ατίλα και η Κίνγκα δεν είναι οι πρώτοι Ρουμάνοι που φτάνουν στο μικρό "βασίλειο" του πάγου, αλλά είναι οι πρώτοι που φτάνουν στο χωριό με ένα μόνο αυτοκίνητο, το Dacia Duster και δεν αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να υπολογίσουν στη βοήθεια άλλων αν οτιδήποτε πήγαινε στραβά.
Μετά την άφιξή τους στο χωριό, επισκέφθηκαν ένα μικρό μουσείο και έλαβαν ένα "δίπλωμα" από τον δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος τους είπε ότι κατά καιρούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάνουν το ίδιο ταξίδι για να ζήσουν και αυτοί μια ανεπανάληπτη εμπειρία... ψύχους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Τι είναι ο νέος διεθνής οργανισμός που εισηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.