- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Ήμουν ξεκάθαρος με τον Τραμπ για τις κόκκινες γραμμές της χώρας
«Δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει πιο πρόσφορο, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πιστεύω ότι συνολικά η επίσκεψη στις ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Για την κριτική ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη στις επαφές της με τις ΗΠΑ θα αντιτείνω είπε ο πρωθυπουργός ότι ακριβώς αυτή είναι η έννοια μιας στρατηγικής συμμαχίας. Να είσαι σταθερός και αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης να είσαι και προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος. Ταυτόχρονα εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό και γι' αυτό και κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου, επιδιώκοντας να μειώσουμε την ένταση. Χαίρομαι διότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και δια του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι στηρίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Επίσης υπογράμμισε ότι τόσο στο κογκρέσο όσο και στη γερουσία υπάρχει μια διακομματική αντίληψη για τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και αυτό αποτυπώθηκε κατά την ψήφιση του EastMed Act που για πρώτη φορά ορίζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και καθορίζει ποιοι είναι οι σταθεροί και αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και πως αυτοί πρέπει να στηριχθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ και αντιπαράθεση για δαπάνες, φόρους και αποπληρωμή χρέους
Σύμφωνα με αυτές ο «Τραμπ σκηνοθετεί ο ίδιος τις απόπειρες δολοφονίας του»
Αύξηση στο 1,27% του ΑΕΕ, νέοι πόροι και έμφαση σε άμυνα, συνοχή και ανταγωνιστικότητα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.