Κοσμος

Σύγκρουση πετρελαιοφόρου με αλιευτικό στον Βόσπορο

Αγνοούνται τρεις άνθρωποι - Πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόσπορος
Βόσπορος/ © EPA/SEDAT SUNA

Σύγκρουση πετρελαιοφόρου με αλιευτικό στον Βόσπορο: Ώρες αγωνίας για τους τρεις αγνοούμενους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων μετά τη σύγκρουση ρωσικού πετρελαιοφόρου με τουρκικό αλιευτικό στον Βόσπορο. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή Σαριγέρ, βόρεια της Κωνσταντινούπολης. Το αλιευτικό βυθίστηκε. Οι διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν τα τρία από τα έξι μέλη του πληρώματος.

Το ατύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - τοπικής αυτοδιοίκησης για το αν πρέπει να κατασκευαστεί διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο και από την οποία η Τουρκία θα μπορεί να εισπράττει διόδια. Ο Ερντογάν θέλει διακαώς να τη φτιάξει, την ώρα που ο νέος δήμαρχος της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου είναι κάθετος.

Οι υποστηρικτές του έργου θεωρούν ότι θα μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε πόλο έλξης και θα αποφορτίσει τα στενά του Βοσπόρου -μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως. Περισσότερα από 41.000 πλοία διέσχισαν τα στενά του Βοσπόρου το 2018, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, δηλαδή περισσότερα από 100 ημερησίως.

Οι επικριτές του σχεδίου καταγγέλλουν μία ακόμη «τρέλα» του Ερντογάν που θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στο χρέος την Τουρκία και θα ωφελήσει κυρίως τους επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον Τούρκο πρόεδρο.

Valletta Str. Project - It feels right

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ