- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ιράν για συντριβή Boeing: Το αεροπλάνο επέστρεφε λόγω προβλήματος
Τι ανέφερε ο Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας - Πώς θα κινηθεί η ουκρανική κυβέρνηση
Ιρανικός Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας: Το ουκρανικό Boeing είχε κάνει αναστροφή και επέστρεφε στην Τεχεράνη λόγω «προβλήματος»
Το Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines (UIA) το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» της Τεχεράνης είχε κάνει αναστροφή εξαιτίας ενός «προβλήματος», ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο ιρανικός Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας.
«Το αεροσκάφος, το οποίο κατευθύνθηκε αρχικά προς δυσμάς για να βγει από την (εναέρια) περιοχή του αεροδρομίου, έκανε δεξιά στροφή λόγω προβλήματος και βρισκόταν καθ’ οδόν για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο τη στιγμή της συντριβής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Και οι 176 επιβαίνοντες είναι νεκροί. Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες καταστροφής από τον τόπο της συντριβής.
Τι πιστεύει η ουκρανική κυβέρνηση - Οι επόμενες κινήσεις
Εν τω μεταξύ, στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε ότι οι ουκρανικές αρχές εξετάζουν διάφορα πιθανά σενάρια για τα αίτια της συντριβής του Boeing, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πολίτες 7 χωρών, κυρίως Ιρανών και Καναδών.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ανάμεσα στα θύματα ήταν 82 υπήκοοι Ιράν, 63 Καναδά, 11 Ουκρανίας, 10 Σουηδίας, 3 Γερμανίας και 3 Μεγάλης Βρετανίας. Ο Ζελένσκι, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση, απηύθυνε έκκληση να μην γίνονται προσπάθειες χειραγώγησης, να μη διαδίδονται φήμες, θεωρίες συνωμοσίας και πρόωρες εκτιμήσεις για το δυστύχημα.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα. Ο Ζελένσκι είπε ακόμη ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον Ιρανό ομόλογό του, τον Χασάν Ρουχανί, προκειμένου να του ζητήσει να ενταθεί η διμερής συνεργασία στην έρευνα για το δυστύχημα του 737-800, το οποίο είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.