Κοσμος

Δικαστική απόφαση - σταθμός για τον ηθικό βιγκανισμό

Είναι «φιλοσοφική πεποίθηση» και προστατεύεται από τον νόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jordi Casamitjan
Jordi Casamitjan / © Facebook

Εργατικό δικαστήριο στη Βρετανία απεφάνθη ότι ο ηθικός βιγκανισμός είναι «φιλοσοφική πεποίθηση» και προστατεύεται δια νόμου.

Ο ηθικός βιγμανισμός είναι φιλοσοφική πεποίθηση και ως εκ τούτου προστατεύεται από τον νόμο σύμφωνα με απόφαση - σταθμό που εξέδωσε δικαστήριο στη Βρετανία.

Η δικαστική υπόθεση - ορόσημο κινήθηκε από τον βίγκαν Jordi Casamitjana, ο οποίος ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από τη Λίγκα Κατά των Βάναυσων Σπορ (League Against Cruel Sports) εξαιτίας των πεποιθήσεων του γύρω από τον ηθικό βιγκανισμό. Αντιθέτως, ο πρώην εργοδότης του διατείνεται ότι ο Casamitjana απολύθηκε εξαιτίας σοβαρών παραπτωμάτων στη συμπεριφορά του.

Ο Βρετανός δικαστής έκρινε ότι οι ηθικοί βίγκαν δικαιούνται την ίδια νομική προστασία που απαγορεύει τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων. Το εργατικό δικαστήριο καλείται τώρα να εκδώσει απόφαση και για το αν η απόλυση του κ. Casamitjana ήταν άδικη και καταχρηστική.

Ο 55χρονος, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, δηλώνει απολύτως ικανοποιημένος με τη δικαστική απόφαση και ελπίζει να βοηθήσει κι άλλα άτομα που επίσης πιστεύουν στον βιγκανισμό.

 

 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC o Jordi Casamitjana υποστηρίζει ότι απολύθηκε από την Λίγκα όταν αποκάλυψε ότι η φιλοζωική οργάνωση είχε επενδύσει αποθεματικά συντάξεων σε εταιρείες που κάνουν πειράματα σε ζώα. 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ