- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε την παραίτησή του
Ποιος αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Συστήνεται υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα ζητήσει απόψε ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε στη Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησής του, ενόψει του σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να αναδειχθεί αργότερα σήμερα.
Καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος έλαβε πριν από λίγο από τον Πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι, την σχετική εντολή για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Ο Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και είναι αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.
Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και δύο υπουργοί από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση θα αναλάβει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Όλιβερ Σπάσοφσκι αναμένεται αργά το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Βόρειας Μακεδονίας, 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή σήμερα 3 Ιανουαρίου πρέπει να σχηματιστεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 12ης Απριλίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.