Τραμπ: Χωρίς οπλοκατοχή θα είχαμε περισσότερα θύματα στην επίθεση
Έπαινοι του Αμερικανού προέδρου για τους φρουρούς που άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον ένοπλο στο Τέξας
Υπεραμύνθηκε της οπλοκατοχής ο Τραμπ, εκτιμώντας ότι χωρίς αυτήν ο ένοπλος θα είχε σκοτώσει περισσότερους πιστούς σε εκκλησία του Τέξας.
Τα συλλυπητήριά του στα θύματα της ένοπλης επίθεσης σε εκκλησία στο Τέξας των ΗΠΑ εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ. Την ώρα που οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας με τον δράστη να ανοίγει πυρ κατά των πιστών κάνουν τον γύρο των social media, ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε της οπλοκατοχής. Όπως είπε, σώθηκαν ζωές «επειδή ο νόμος του Τέξας επιτρέπει στους φρουρούς να οπλοφορούν».
«Προσευχόμαστε για τις οικογένειες των θυμάτων και την ενορία όπου έγινε η επίθεση. Όλα τέλειωσαν σε 6 δευτερόλεπτα χάρη στους θαρραλέους ενορίτες που ανέλαβαν δράση για να προστατεύσουν τους 242 πιστούς» ανέφερε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Σώθηκαν ζωές χάρη σε αυτούς τους ήρωες και στους νόμους στο Τέξας που τους επιτρέπουν να φέρουν όπλα».
Εθελοντές φρουροί που βρίσκονταν εντός του ναού την ώρα της λειτουργίας, αντέδρασαν άμεσα στους πυροβολισμούς του δράστη και τον σκότωσαν, αφού πρώτα αυτός είχε αφαιρέσει τη ζωή από ένα άτομο και είχε τραυματίσει σοβαρά ένα δεύτερο, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.
Στο Τέξας, παραδοσιακό οχυρό των Ρεπουμπλικάνων, εφαρμόζεται ένα πολύ φιλελεύθερο σε ό,τι αφορά την οπλοφορία νομοθετικό πλαίσιο στις ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.