Κοσμος

Vegan γονείς άφησαν το παιδί τους να πεθάνει από πείνα

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και εκτεταμένη παιδική κακοποίηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Vegan γονείς είχαν αφήσει το 18 μηνών βρεφος τους, πριν πεθάνει, να έχει τον μέσο όρο του βάρους ενός βρέφους επτά μηνών.

Ένα ζευγάρι Vegan από τη Φλόριντα, που επέλεξε να ταίζει τα τέσσερα μικρά παιδιά του αυστηρά με ωμά λαχανικά και φρούτα, έχει συλληφθεί για ανθρωποκτονία, καθώς το μικρότερο από τα παιδιά τους πέθανε από υποσιτισμό.

Η Sheila O’Leary, 35 ετών και ο Ryan O'Leary, 30, συνελήφθησαν το Σεπτέμβριο μετά τον θάνατο του μικρότερου παιδιού τους που, ενώ ήταν 18 μηνών είχε τον μέσο όρο του βάρους ενός βρέφους επτά μηνών.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το αστυνομικό τμήμα, οι Αρχές ανταποκρίθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου, σε μια αναφορά για ένα βρέφος 18 μηνών το οποίο είχε σταματήσει να αναπνέει στο σπίτι της οικογένειάς του. Οι αξιωματικοί βρήκαν το παιδί νεκρό.

Από τη νεκροψία  διαπιστώθηκε ότι το νήπιο υπέκυψε σε συνθήκες που σχετίζονται με πείνα και αφυδάτωση. Επιπλέον διαπιστώθηκε διαταραχές υπατικών ενζύμων  και οίδημα στα χέρια και τα πόδια του, ανέφερε το News-Press.

Οι ερευνητές που βρέθηκαν στο σπίτι, βρήκαν άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται, επίσης, υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του.

Κατά την ανάκριση, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.

Την Τετάρτη, απαγγέλθηκαν από το δικαστήριο του Lee County οι κατηγορίες για τους δύο γονείς, που κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού, εκτεταμένη παιδικής κακοποίησης, κακοποίηση παιδιών και παραμέληση παιδιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εισαγγελέας Αμίρα Φοξ δήλωσε ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης και τα άλλα παιδιά που επίσης υπέφεραν από κακοποίηση και ακραία παραμέληση, ηλικίας 3, 5 και 11 ετών.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία και η σκηνή του εγκλήματος σε αυτή την περίπτωση είναι ανατριχιαστικά. Αυτές είναι εικόνες που ως μητέρα και Δημόσιος Εισαγγελέας δεν θα είμαι σε θέση να ξεχάσω », είπε η Φοξ.

Τα δυο βιολογικά παιδιά του ζευγαριού απομακρύνθηκαν από το σπίτι και τέθηκαν υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών πρόνοιας μετά το θάνατο του αδελφού τους, ενώ η ανατροφή της μεγαλύτερης αδελφής τους ανατέθηκε στον βιολογικό πατέρα της στη Βιρτζίνια. H δίκη των γονιών θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου.