Κοσμος

Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές

Νεκρός ένας συνάδελφός του από τις Φιλιππίνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ella-aristotle.jpg
Το «Elka Aristotle» © MarineTraffic.com

Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στην Αφρική, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί στις 4 Νοεμβρίου από πειρατές στο Τόγκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου Elka Aristotle.

Ο Έλληνας ναυτικός αφέθηκε ελεύθερος μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του και όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ο τέταρτος όμηρος, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, δεν είχε το ίδιο τέλος και κατέληξε. Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζει πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα, ο θάνατος του Φιλιππινέζου ναυτικού οφείλεται σε ασθένεια και όχι σε πράξεις των πειρατών που κρατούσαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Elka Aristotle.

Υπενθυμίζεται ότι πειρατές προσέγγισαν το πλοίο και αφού ανέβηκαν στο κατάστρωμα, πήραν τον 20χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αι τρία ακόμη μέλη του πληρώματος. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά το Τόγκο, ενώ από την αρχή, τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπό άκρα μυστικότητα, μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους Άγγλους διαπραγματευτές, βρίσκονταν σε επαφές για την επιστροφή του Έλληνα μηχανικού στην πατρίδα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ