- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον Ερντογάν
Υπερασπίστηκε την Τουρκία για τους S-400
Ο πρόεδρος Τραμπ στήριξε τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν, ακόμη και για την απόφασή του να αγοράσει ρωσικούς S-400.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπερασπίστηκε την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη βορειοανατολική Συρία, σε δηλώσεις του από το Λονδίνο όπου έχει μεταβεί για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον πρόεδρο», δήλωσε ο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν θα μπορούσε να έχει στηρίξει περισσότερο» την Ουάσινγκτον όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για να εξαπολύσουν την επίθεση στην οποία τελικά σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η αμφιλεγόμενη απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία τώρα θεωρείται «μια πολύ καλή συμφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «έχουν τον πλήρη έλεγχο του πετρελαίου» το οποίο το ΙΚ χρησιμοποιούσε ως πηγή χρηματοδότησης.
Εξάλλου ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να της πουλήσει Patriot.
«Το είπαν αρκετές φορές και μετά η Τουρκία πήγε και αγόρασε ρωσικούς πυραύλους», κατήγγειλε ο Τραμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H κίνηση πλοίων στο Στενό του Ορμούζ είχε μειωθεί πάνω από 80%
Για μικρές χώρες τα παιχνίδια ισχύος, οι εύκολες βεβαιότητες και οι λαϊκίστικες λυκοφιλίες μπορεί κάποια στιγμή να κοστίσουν πολύ ακριβά
«Ο λαός μας σφαγιάζεται βάναυσα» λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Μια ημερομηνία που παραμένει σημείο αναφοράς για τα δικαιώματα και την ισότητα
Την Κύπρο επισκέπτεται ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Kλιμακώνεται η ένταση στον Ινδικό Ωκεανό - Αγωνία για νέα επίθεση
Η ισπανική φρεγάτα θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και τα ελληνικά πολεμικά πλοία
Οδεύει προς τις κάλπες ο Άαρον Σπένσερ, που σκότωσε τον φερόμενο ως κακοποιητή της κόρης του
Οι απολογισμοί νεκρών που έχουν έως τώρα ανακοινωθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι γυναίκες και οι άντρες δοκιμάζονται με διαφορετικούς τρόπους, καθώς αναλαμβάνουν συνήθως διακριτούς ρόλους: οι άντρες στο επίκεντρο, ενώ οι γυναίκες στο περιθώριο των συγκρούσεων.
Η ανάρτηση της συντρόφου του που «ίσως» πρόδωσε την τοποθεσία τους
Η στιγμη των χτυπημάτων βαλλιστικών πυραύλων και οι αποστολές μαχητικών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρώην Δούκισσα του Γιορκ αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα χωρίς βασιλικό τίτλο και μόνιμο σπίτι
Η περιοχή μπαίνει σε νέα εποχή αβεβαιότητας
Προσπάθεια κατευνασμού της Άγκυρας από την Τεχεράνη
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κυπριακού μέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.