- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Συρία: 11 άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό
Μεταξύ των θυμάτων και οκτώ παιδιά κάτω των 15 ετών
Κοντά σε σχολείο στη Βόρεια Συρία βομβάρδισαν οι τουρκικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 άτομα.
Τουλάχιστον έντεκα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά κάτω των 15 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κοντά σε σχολείο, στη βόρεια Συρία.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε στην πόλη Ταλ Ριφάατ, όπου συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών.
Στην πόλη αυτή έχουν αναπτυχθεί επίσης δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ στην περιοχή υπάρχει και ρωσική βάση.
«Οι οβίδες των τουρκικών δυνάμεων έπεσαν κοντά σε ένα σχολείο, τη στιγμή που έβγαιναν τα παιδιά» από το κτίριο, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.
Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι 21 άνθρωποι. Πηγή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό και είπε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Τα περισσότερα θύματα είναι εκτοπισμένοι Κούρδοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Ταλ Ριφάατ αφού έφυγαν από το Αφρίν, μια πόλη της δυτικής Συρίας την οποία κατέλαβαν το 2018 οι τουρκικές δυνάμεις. Μετά την επιχείρηση εκείνη, η Άγκυρα απειλούσε να επιτεθεί στο Ταλ Ριφάατ, όμως η επίθεση αυτή αποτράπηκε κατόπιν συμφωνίας της Τουρκίας με τη Ρωσία. Η Μόσχα έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν από την περιοχή οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Το Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, στα νότια της πόλης Ααζάζ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από την Άγκυρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.