- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς βλέπουν οι Γερμανοί το σχέδιο Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον μεγάλο αριθμό μεταναστών», γράφει η Handelsblatt.
Εκτενείς αναφορές από τον γερμανικό Τύπο στα μέτρα Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό.
Με το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ασχολείται ο γερμανικός Τύπος. H TAZ του Βερολίνου, αφού αναφέρεται σε διάφορα μέτρα που ανακοινώθηκαν (σ.σ. κλείσιμο καταυλισμού σε Μόρια και Βαθύ), υποστηρίζει ότι οι εξαγγελίες δημιουργούν νέες «αμφιλεγόμενες», όπως τις αποκαλεί, συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
«Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να απομονώσει τους μετανάστες, επιχειρώντας να κατευνάσει τμήματα του πληθυσμού που διαμαρτύρονται για αυτήν την κατάσταση. Κυρίως στη Λέσβο και τη Σάμο παραπονούνται οι κάτοικοι για τη διαρκή παρουσία των προσφύγων μπροστά στα σπίτια τους» γράφει. Και προειδοποιεί: «Ειδικοί προειδοποιούν για νέα προβλήματα. Οι μετανάστες στα νησιά παρά τις δύσκολες συνθήκες έχουν την ευκαιρία για μερικές ώρες να ξεφεύγουν από το χάος των καταυλισμών, κάνοντας απλά μια βόλτα στην πιο κοντινή πόλη ή στη θάλασσα. Εάν απαγορευθεί να εγκαταλείπουν τους προσφυγικούς καταυλισμούς η απογοήτευση και η βία θα αυξάνονταν στους κλειστούς χώρους. Ακόμα και σήμερα μερικές φορές συμβαίνει άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες, Σύροι ή Αφγανοί στη Μόρια ή αλλού, να συγκρούονται».
Η εφημερίδα Kölner-Stadt Anzeiger κάνει αναφορά στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, εστιάζοντας στην πρόσφατη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Handelsblatt. Γράφει ο αρθρογράφος της: «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ζητούν άσυλο. Αλλά η απάντηση δεν μπορεί να είναι η απλοποίηση των διαδικασιών. Οι άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αναλάβουν από την Ελλάδα και την Ιταλία ένα τμήμα των διαδικασιών ασύλου που τους αναλογεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δίκαιο όταν καλεί τους Ευρωπαίους να μη θεωρούν την χώρα του ως "εύκολο χώρο στάθμευσης" προσφύγων και μεταναστών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.