Το κρυφό σχέδιο των Τούρκων για να πάρουν τους 8 στρατιωτικούς
Η αποκάλυψη και τα έγγραφα – ντοκουμέντα
Αποκάλυψη: Έτσι είχαν εξαναγκάσει τον Τσίπρα οι Τούρκοι να πει «ναι» στην έκδοση των 8 «πραξικοπηματιών».
Έγγραφα-ντοκουμέντα με τα οποία αποκαλύπτεται πως οι Τούρκοι είχαν καταφέρει να πείσουν την κυβέρνηση Τσίπρα να πει το «ναι» στην έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ ο Ερντογάν τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, έβγαλε στη δημοσιότητα το Nordic Monitor.
Σημειώνεται ότι το Nordic Monitor εδρεύει στη Στοκχόλμη, και καλύπτει θρησκευτικά, ιδεολογικά και εθνοτικά κινήματα και ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία.
Σύμφωνα λοιπόν, με τα έγγραφα που εξασφάλισε o Abdullah Bozkurt για λογαριασμό του Nordic Monitor και τα οποία χαρακτηρίζονται εμπιστευτικά έγγραφα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαβίβασε εντολές στις Διοικήσεις των Χερσαίων Δυνάμεων και στις αεροπορικές μονάδες στις 16 Ιουλίου 2016 στις 16:15, λέγοντάς τους να εκτελέσουν ένα σχέδιο για να φέρουν το ελικόπτερο και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς πίσω, από Ελλάδα. Ο στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία στην Αθήνα ενημερώθηκε επίσης για τη διαταγή.
Μάλιστα, μία ώρα αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσοβλου έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον τότε έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και ισχυρίστηκε πως στη μεταξύ τους επικοινωνία ο κ. Κοτζιάς τον διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην Τουρκία τους 8 στρατιωτικούς το συντομότερο δυνατό.
Η ίδια πηγή μεταδίδει πως η Διοίκηση των Χερσαίων Τουρκικών Δυνάμεων ήρθε σε επαφή με την το ελληνικό τμήμα της Ιντερπόλ, όταν έγινε γνωστό στις 11.50 στις 16 Ιουλίου 2016, πως οι 8 στρατιωτικοί προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με ένα ελικόπτερο Sikorsky S70 Black Hawk, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Μάλιστα, στην επικοινωνία τουρκικών κι ελληνικών αρχών αναφέρονταν επακριβώς τα ονόματα των «8». Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, φέρεται να ενημερώνει την τουρκική πως οι «8» ζήτησαν άσυλο, αλλά και πως θα επιστρέψουν στην Τουρκία και τους «8» και το ελικόπτερο με το οποίο κατέφτασαν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt, οι μυστικές διαταγές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να επιστρέψουν, τόσο το Sikorsky όσο και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία, μεταβιβάστηκαν στη μονάδα αεροπορίας της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων με τον κώδικα «Harekat Yıldırım» (Operation Lightning), ο οποίος με τουρκικούς στρατιωτικούς όρους σημαίνει ότι η επιχείρηση έπρεπε να τεθεί σε κίνηση εντός 10 λεπτών από την παραλαβή της διαταγής.
Ωστόσο, η συμφωνία «πάγωσε», όταν οι ελληνικές Αρχές κατέγραψαν το αίτημα για άσυλο και τον λόγο πήρε η Δικαιοσύνη, δίνοντας εντολή στην ελληνική Ιντερπόλ να σταματήσει την οποιαδήποτε διαδικασία απέλασης.
Τα έγγραφα:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.